Mennyi idősen ajánlott ivartalanítani egy szoba cicát?
Ez változó,attól függően,hogy kandúr,vagy nőstény?
A kandúr bújósabb lesz,ha ivartalanítva van? A lány cicák állítólag nagyon bújósak,a műtét után is jönni fog bújni,vagy megváltozik? Tapasztalatok?
Szia!
Az én macsekom - anno - hét hónapos volt, amikor ivartalaníttattam (kandúr).
A jelleme semmit sem változott, ugyanolyan öntörvényű, "igazi macska" maradt.
Fél évesen ajánlott! A személyisége nem változik, esetleg kis mértékben!
Grat a cicához :))
Mennyi tévhit. Elég régi beidegződés hogy várni kell akár fél éves koráig is, és elég elavult.
6 HETES kortól kezdve lehet ivartalaníttatni a cicákat, tenyésztőknél már elég ritka pl. hogy 3 hónaposan nem ivartalanított a kedvencnek vásárolt kiscica, és nem úgy adják oda az új gazdiknak.
6 hetes korától fogva bármikor viheted és nem, nem a levegőbe beszélek, az én kandúrom is 10 hetes kora óta ivartalan, gyönyörű hatalmas állat, csodálatos személyiséggel.
Nem éri meg rizikózni a fél éves korát (szvsz), mert ha mondjuk már ivarérett lesz 4 hónaposan és elkezd jelölni akkor utána foghatod a fejedet. Ugyancsak nem utolsó szempont hogy minél fiatalabb a cica, annál hamarabb túlteszi magát a dolgon, minél tovább vársz vele annál körülményesebb.
Szakvélemény a témában ;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!