Macskakefével kapcsolatos kérdés?
Voltam állatkerekedésben illetve kellékesben, és az ott található macskakefék kb. 2-3.000 ft közötti értékben pont ugyanolyannak tűnnek, mint egy ócska műanyagkefe.
Van valami különbség? Érdemes ezeket ilyen drágán megvenni? Illetve még valami, a sűrű fogú kefe jobb, vagy a normál? Linkelek 2 képet, hogy milyenre gondoltam.
Normál szőrhosszú macsekok vannak egyébként, de sok a szőnyeg, takaró, ruha amire rámennek és mindenhol szőr, szőr szőr van csak, ezért gondoltam, hogy ha naponta fésülném őket, akkor mérséklődne a dolog. Jó ötlet?
Teljesen bentiek a cicák. De én pont azt olvastam, hogy a szobacicáknál van egész éves vedlés folyamatosan, míg a kintieknél csak évszakos ugye. A szőrös kaját idősebbcicáknak ajánlják egyébként, vagy általánosságban jó? Nekünk még csak 1 évesek, szóval teljesen normális jellegű szőrhullásuk van:)
Mindenesetre köszönöm a válaszod, szívesen hallanék még más tanácsokat/tapasztalatokat is :)
Egyik se alkalmas fésülésre.
[link] egy ilyen kefe jó,sok szőrt kiszed és élvezik a cicák.
[link] ezt pedig a kefe használata elött ajánlanám.
Én nem furminátorozom a macskáimat,nem vált be rájuk.
Ha naponta végigfésülöd őket az javít a helyzeten,d a szőrhullás megszűnni nem fog,de elvislhető lesz :)
Én azt is szoktam fésülés után nyáron,hogy nedves kézzel véggig simogatom a cicákat és ezáltal is jön még fésülés után valamennyi szőr.
#1 -es vagyok.
Idősebb korban is ugyanúgy kapta Kormos mint fiatalon, persze nem csak ezzel etettem. Fressnapfban vettem neki mindig. (sajnos decemberben végleg elment 16 évesen :(( ) Anno árultak ruhatisztító "keféket" azzal néha még áttörölgettem, de főleg csak tavasszal amikor kicsit intenzívebben hullatta a szőrét. [link] Ebből szedtem ki az "anyagot". Csak egy irányba tudod húzni mert másik irányba már azok pici szálai nem úgy állnak és nem tud megtapadni rajta a szőr. Ez nem is szúrta úgy mint a kefe, bár makacskodott nem engedte magát sokáig "fésülgetni" vele.
Köszönöm szépen!
Ha egyébként is kétféle fésű kell,akkor azt hiszem beruházok egy furminátorra, ha tényleg jó. Csodálkozom, hogy otthon olyan drága, itt Németországban ebay-ről már össz-vissz 16 euróért be lehet szerezni (kb. 4500 ft).
Utánanézek a kajának is, Fressnapf pont van a közelben :)
Köszönöm a válaszokat mégegyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!