Miért bántják sokan a cicákat?
Nem enyém a macskánk, csak egy háztartásban élünk (panel). Amikor ideköltöztem, szeretgettem, mindig adtam neki a saját kajámból (májkrém, szalámi, sülthús stb. , imádta, tőlem kapott először emberi kaját.) DE:
kivétel nélkül mindig csak az én cuccaimban tett kárt és nem hagyott aludni, ha kizártam az előszobába kaparta az ajtót és nyávogott, ha beengedtem felmászott az asztalra és mindent direkt levert, de csak amikor aludtam. Napi 3-4 óránál nem hagyott többet aludni. 1 hónap kialvatlanság után ingerült lettem, betelt a pohár és egyik este megvertem. Azóta hagy aludni. Szeretem az állatokat csak betelt a pohár. Ha a szomszédom nem hagyna aludni egy hónapig őt is megverném, sőt őt 1 hét után is.
"A szabadba kijáró házi macskák témája jelenleg nem a súlyosságának megfelelően kezelt probléma. Kevéssé ismert tény, hogy a házimacskák több tanulmány a szerint csak az USA-ban évente több milliárd madarat pusztítanak el."
Forrás:
Angol nyelvű Wiki (esetleg, ha valaki nem értené: a verébállomány halálozásának egyharmada a macskához köthető, ugyancsak a "cicák" mészárolják a vörösbegyeket):
The domestic cat is probably a significant predator of birds. UK assessments indicate that they may be accountable for an estimated 64.8 million bird deaths each year. Certain species appear more susceptible than others; for example, 30% of house sparrow mortality is linked to the domestic cat. In the recovery of ringed robins (Erithacus rubecula) and dunnocks (Prunella modularis), it was also concluded that 31% of deaths were a result of cat predation.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!