Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sürgősen valaki tud segíteni...

Sürgősen valaki tud segíteni az ivartalanítással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A cicám nagyon szenved, megint rá tört ez a szerelmi hullám, és most már bármivel is próbálom elterelni a figyelmét (játék, kaja) nem hat, csak dugja a kis seggét mindig. Most akarom elvinni ivartalanítani, de félek, hogy mi lesz utána szerencsétlennel, mert ugy hallottam egy hetet ki kell venni hozzá és ápolni. Ugye utána jobb lesz neki és nem fog ennyit szenvedni?

2013. ápr. 3. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A mi cicánk már másnap szaladgált a lakásban...
2013. ápr. 3. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:
A cicák hamar rendbe jönnek ivartalanítás után. Az én cicám még másnap duzzogott, és sokat aludt, de két nappal a műtét után már ugrált, futkározott (ő lány cica). Nem kell emiatt szabadságot kivenni, ha kap egy tölcsért, akkor nem tudja piszkálni a sebet, amíg nem vagy otthon. De ki kell várni az ivarzások közti szünetet, mert ivarzó cicát nem szoktak műteni.
2013. ápr. 3. 20:28
 3/5 anonim ***** válasza:
51%
A cicám háziorvosa szerint minden további nélkül műthető tüzelő cickó is.
2013. ápr. 3. 21:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Én éppen tegnap ivartalaníttattam, így még igencsak frissek az "élményeim" és az állatorvos szavai. Hogy mennyire viseli meg és mennyi idő alatt épül fel, attól függ, mennyire képes feldolgozni az altatót. Sajnos az én lánycicámat borzasztóan megviselte, meg persze engem is, mert gyakorlatilag második napja alig aludtam, ettem, minden percemet igényelte, és borzasztóan megviselt engem is a szenvedéseit látva, s nem tudtam rajta segíteni. Rögtön műtét után csapzott volt, büdös, összepisilte magát is, nem tudta kontrollálni a vizelést, kába volt, robotszerű mozgása, remegett, lábra nem tudott állni, és minden mozdulata rettenetes fájdalommal járt, sőt, ha nem mozdult, az is, sehogyan sem viselte. Az csak nehezítette, hogy az ivartalanítást megelőzően nem ehet, nem ihat, így eleve legyengülve "megy" műtétre, s a műtét napján sem ehet, ami tovább gyengíti. Gyakorlatilag minden csontja kilátszik. Az altató mellékhatásaként ráadásul egész nap hányt. Éjszaka is fenn voltam hozzá, láttam a kis meggyötört arcán, hogy sokat jelent neki a gazdi simogatása, és hogy hallja a hangom. Éjfélkor meg hajnalban evett pár falatot az alutasakos eledelből, amit az állatorvosi rendelőben javasoltak, kifejezetten műtét után gyomorproblémák enyhítésére. Ezt reggel ki is hányta mind, onnantól nem evett, s továbbra sem ivott. Délben még mindig szédült, továbbra is fázott, pár lépés után összerogyott. Az éhségtől leesett a vércukorszintje is. Felhívtuk az állatorvost, visszavittük: enyhe hőemelkedése volt, de kiszáradva nem volt szerencsére. Az infúzióhoz túlságosan gyenge volt, más megoldást javasolt az orvosunk, így kapott fájdalomcsillapítót és vitamint injekció formájában, s étvágyfokozót. 1-2 órán belül láthatóan jobban volt. Most már hízik, pár óra alatt többször is evett már, rengeteget iszik, mozog, erősödik, s már nincsenek fájdalmai, csak még gyenge, de ez érthető. Nem mindennapi fájdalmakat, megpróbáltatásokat élt át. Egy igazi hős. Legközelebb két hét múlva kell menni varratszedésre.
2013. ápr. 3. 21:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én kb. 5-6 állatorvost hívtam fel a tüzeléssel kapcsolatban, s abból csak egy mondta, hogy ilyenkor is elvégezhető, a többiek határozottan cáfolták, sőt elhatárolódtak attól, hogy ilyen állapotban műtsék. Utána olvastam a témának, s mindenhol azt találtam, hogy nem végezhető el. Nagyobb a vérveszteség, s a komplikáció kockázata is. Akkor sem végeztetném el tüzeléskor a műtétet, ha vállalnák, a cicám egészsége többet ér annál. Az egyik állatorvos, akit felhívtam, ő javasolta, hogyha semmiképpen sem tudom kivárni azt a pár napot, esetleg hetet, van mód gyógyszeres kezelésre, ami hatására pár napon belül megszűnik a tüzelés, s akkor hamarabb elvégezhető a műtét. Ezek nyilván hormonális készítmények, de jobban szeretem attól a macskámat, minthogy ilyen durván és önző módon beavatkozzak a szervezetébe. Épp elég lesz neki a műtét utáni időszakot átvészelni. Egy örökkévalóságnak fogja érezni, garantáltan élete legnehezebb időszaka lesz.
2013. ápr. 3. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!