Igaz-e ez a korai ivartalanítással kapcsolatban, kan kutyáknál?
Én úgy tudom, hogy elsősorban a jelleme nem fejlődik úgy ki, nem lesz olyan védőösztönű, mondjuk ha olyan fajtáról van szó... örökre kölyök marad... Tehát én úgy tudom, hogy az ösztönök, a kan karakterének, jellemének kifejlődéséhez kellenek azok a hormonok... Ugyanakkor ugye azért javasolják ivarérés előtt az ivartalanítást kanoknál, mert akkor nem lesz frusztrált amiatt, hogy nem tud utódokat nemzeni, tehát amit nem ismert addig, azt az érzést, az nem is hiányozhat neki... Viszont hallottam olyan kanról, amelyik ivarérés után lett ivartalanítva, de ugyanúgy viselkedik, mintha nem lenne, tehát párzana, védi a szukát és emellett még frusztrált is, mert eddig tudott,
most meg nem tud párzani... Persze sztem az is fontos tényező, hogy az adott kan fedezett e már vagy sem és még egy sor dolog... nagyon nehéz jól dönteni...
Én is hasonló dilemmában vagyok...
ma 22:13
Tudom milyen egy kifejlett kan bullmasztiff :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!