Február 2-án vérzett de csak kb. 2 napig. Pont 5 hónapos a kislányka. de az elmúlt 3 napban keservesen vernyákol, de ha szólok neki akkor odajön és olyan kedvesen nyávog nekem, de mikor kimegy a konyhába vagy elmegy tőlem akkor megint ez a keserves nyávogás. Lakásban tartott cica, semmilyen sérülése nincs, elvileg nem fáj semmije, de nem tudom...
közbe utána néztem és tényleg tüzel, pucsít és közben "helyben jár" nyarvog de nagyon durván, hempereg, kelleti magát, nagyon nyalogatja a suniját... ilyesmi, de hát még csak 5 hónapos (pont ma) ne már hogy ilyen korán kezdi :S :'( Nem lehet tőle aludni
Lehet abból baj a fiú cicám (aki ivartalanítva van) rámászik és esetleg csinálnak is valamit?
2013. febr. 15. 11:11
2/9 anonim válasza:
Lakásban kiszámíthatatlan a tüzelés, akár folyamatosan is tüzelhet, mert nem termékenyül meg. Nem azt mondom, hogy szaporodjon, hanem ivartalanítani kéne. Így csak szenved, te is és a macska is. Hosszú távon pedig méhgyulladást is kaphat, ami halálos is lehet.
2013. febr. 15. 11:12
3/9 anonim válasza:
Lehet tüzelés. Azt gondolom tudod, hogy a macskáknál ez kissé máshogy van. Náluk a tüszőrepedést csak az aktus váltja ki, így amíg az meg nem történik, kisebb-nagyobb szünetekkel újra elkezd tüzelni. Ez akár hónapokig tarthat. Vagyis ha tüzelésről van szó, akkor addig nem fog megnyugodni a cica, amíg be nem fedezi egy kandúr. De ne szaporíts! Inkább vidd el mihamarabb ivartalaníttatni.
2013. febr. 15. 11:12
4/9 anonim válasza:
Terhes nem lesz, mivel a fiú ivartalanított. Baj annyi lehet, hogy rászoknak erre a viselkedésre és egész életükben rámásznak majd egymásra és vernyákolnak. Nekem ezt csinálják. Ivartalanított fiú macska mellett egyszer tüzelt a lány, azóta is időnként eljátszák, mintha párosodni akarnának, de végül nem kerül rá sor, csak kergetik egymást vonyítva.
Mihamarabb ivartalaníttasd, mert így szegény szenved! A sok "céltalan" tüzelés pedig komoly gyulladáshoz vezet! Erre nem az a megoldás, hogy elleted, hanem hogy ivartalaníttatod! A legjobb dolog amit tehetsz vele!
2013. febr. 15. 11:33
7/9 anonim válasza:
A macskák nem véreznek tüzeléskor. De inkább vidd ivartalanítani, jobb neki is.
2013. febr. 15. 11:44
8/9 A kérdező kommentje:
Persze én ivartalanítani akarom őt, ez nem kérdés, csak hát még csak 5 hónapos, a fiút 6 hónaposan ivartalanítattam... nem kicsi még hozzá, (az a baj hogy ebben a hónapban nem lesz rá pénzem csak márt 12-én kapok legközelebb pénzt) az meg nagyon sok... Mi tehetek? Nem akarom ,hogy bármi baja essen, a műtét meglesz csak nem tudom, hogy oldhatnám meg ebben a hónapban... (alapból 24-ezerrel kevesebbet kaptam mint amire számítottam és ez most eléggé földhöz vert, és akkor még a cilu is :S)
2013. febr. 15. 12:15
9/9 anonim válasza:
Sajnos semmit nem tudsz csinálni, el kell adni viselni a helyzetet. 5-8 hónaposan válnak ivaréretté, ki előbb, ki később.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!