Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicám tüzel mit tegyek?

Cicám tüzel mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 9 hónapos lány cicám és tüzel aki szobacica. Sajnos nincs pénzem ivartalanítatni mit tegyek? Egész nap csak hentereg és fura hangokat ad ki. Ez normális ennyi idősen? Nem lesz baja ha nem tud bárosodni? Félek hogy náluk is előfordul a túltüzelés ahogy a vadászgörényeknél és elpusztul.

2013. jan. 20. 04:47
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem lesz semmi baja ha nem párosodik.
2013. jan. 20. 05:26
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Megnő a méhgyulladás valószínűsége, ami elég gyakori és könnyen belehalhat. És sokat fogtok szenvedni vele, mert egy évben tüzelni fog néhányszor. Én azt ajánlom próbálj gyűjteni pénzt az ivartalanításra.
2013. jan. 20. 07:23
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Az én cicám nem lett ivartalíntva és nem is párzott évekig mégsem gyulladt be semmi.
2013. jan. 20. 07:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
10 ezer ft az ivartalnitás. akcióban még kevesebb. Ha a cicára tudtok adni nem hiszem hogy ennyit nem tudtok összesporolni
2013. jan. 20. 08:11
 5/7 Vicuska87 ***** válasza:
72%

Semmit sem tudsz tenni, viszont ha egymás után tüzel, és nem ér vele célt, akkor súlyos gyulladás alakulhat ki, ami akár az életébe is kerülhet!

Ténleg spóroljatok, vagy menjetek el a dokihoz, és kérjetek részletfizetést! Általába menni szokott!

2013. jan. 20. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:
48%
Ideiglenes adhatsz neki fogamzásgátló tablettát, de ezt csak pár hónapig szabad adni. 9hónaposan normális a tüzelés, sőt elég későn érett a cica. Hosszú távon beteg lehet, és neked is kellemetlen, hogy tombol kínjában. Keress ivartalanítási akciót, most is vannak, de tavasszal még több lesz, addig esetleg a tabletta, de hosszú távon az se olcsó.
2013. jan. 20. 09:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már semmit sem ér a tabletta, ha betüzelt a macska, ráadásul nagyon súlyos mellékhatásai lehetnek. Én is kérdeztem, mert az egyik nálam lévő macseknak gyakorlatilag folyamatossá vált a tüzelése, nem volt szünet, a Mancsokban meg nem szívesen műtenek tüzelő cicát. Állítólag külföldön már nagyon súlyos műhibának számít, ha az állatorvos tablettát ad a macskának, akár az engedélyébe is kerülhet. Így mivel nem volt elég hosszú szünet, hogy a vérbőség megszűnjön, tüzelés alatt műtötték meg és kapott pár plusz varratot, meg egy pár napig jobban kellet figyelni rá. Most egyébként vannak ivartalanítási akciók, a szentendrén és környékén élőknek illetve a Zöld Zebránál 21-én indul a következő akció.
2013. jan. 20. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!