Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan csempésszem haza a...

Hogyan csempésszem haza a macskát?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy macskát, a szüleim is szeretik a macskákat, de inkább kutyapártiak vagyunk, én minden állatot nagyon szeretek, és arra gondoltam, hogy befogadok egyet az egyik ismerősömtől, akinek született egy alom cicája, de nem tudja ellátni őket. Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy megengedjék? Pl.: a folyóban találtam a kismacskát, és hazahoztam... nem tudnák azt mondani, hogy dobjam ki, de ennél ütősebb módszer kéne....esetleg tudtok valami jó szöveget? Mindenképpen el kéne vinni egy cicát, mert ők már nem tudják ellátni őket, az egyetlen ivaros macskájuktól lettek a kölykök.

Nyári munkám van, valamint sok háziállatom, tehát a felelősséggel nem lenne gond, de az "üljek le, és beszélgessek velük" jellegű módszer nem volt hatásos...

Előre is köszönöm!

16/L

2013. febr. 10. 20:02
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Majd megírom a fejleményeket akit ÉRDEKEL!

u.i.: degeneráltak kíméljenek...

utolsó előtti: erről van szó, nem is értem, min kapták fel a vizet...

utolsónak: biztos nagy állatbarát lehetsz, hogy "ennyire örülsz" annak, hogy új otthonba kerül egy kismacska...

2013. márc. 13. 20:32
 32/38 A kérdező kommentje:
De látom neked nagy tapasztalatod van kifogáskeresésben. Írhatnál róla könyvet...
2013. márc. 13. 20:35
 33/38 anonim ***** válasza:
Könyvet tudnék írni a hozzátok hasonló felelőtlen állattartókról, mivel éveken át menhelyeztettem macskákat a saját lakásomban. Igen, ezért minden kifogást és minden szituációt ismerek. Nem véletlenül vagy lepofázva.
2013. márc. 13. 20:38
 34/38 anonim ***** válasza:
Tőlem ti biztos nem kaptatok volna egy darab macskát sem. Mi az hogy anyád nem is tudott róla. hozzám jöttél volna macskáért be sem jöhettél volna...már a telefont rádb*sztam volna első körben mikor kezdted volna magyarázni hogy a szüleid háta mögött csempészed haza a macskát. Komolyan mondom ez hihetetlen hogy az ismerősöd a kezedbe adott így egy kiscicát....pfff...Igen a legtöbb kidobott meg elvesztett macska új otthonban kezdte, na és??sajnos sokan osztogatják őket mert van belőlük elég. Éppen ez a baj.
2013. márc. 13. 20:42
 35/38 A kérdező kommentje:
A helyi állatvédő egyesületnek én is tagja vagyok, ha hiszed, ha nem. Tudom milyen siralmas körülmények vannak ott, de oda nem is lehet macskát bevinni. Csak kutyákat fogadnak...nincs pénz. Csak azt nem értem, miért kell mindjárt leszólni a másikat, ha segíteni próbál? Az a kismacska a menhelyre került volna, egy próbát azthiszem megért, de látom ezt nem bírod felfogni!
2013. márc. 13. 20:43
 36/38 A kérdező kommentje:
Marha sok időd van látom, inkább törődj a macskáiddal, és szerezz nekik felelősségteljes gazdát!
2013. márc. 13. 20:46
 37/38 anonim ***** válasza:
oké rendben, segíteni próbálsz azt látom, de rosszul. 16 éves vagy, nem láttál még annyi szart (örülj neki) mint én, szerencsédre. Ezért talán nem látod át annyira még a problémát.Mindenesetre cicát csak olyan helyre szabad vinni ahol 20 évig számíthat arra, hogy gondozva lesz. Én ezt nem láttam biztosítva a leírásodból, de ne legyen igazam. (Érted, felfogtad hogy 36 éves korodban is lehet hogy meglesz ez a macska? 20 év,több mint amit eddig éltél! )Másik, hogy semmi sem kúrja fel az agyam annyira, ha valahol egy ivaros macska lefial. Aztak*va ezt de utálom, számomra ez elfogathatatlan felelőtlenség. Persze lehet hogy felelőségteljesebb vagy annál mint ami a leírásaidból kitűnt, szorítok hogy így legyen. minden jót.
2013. márc. 15. 00:43
 38/38 A kérdező kommentje:

Arról nem tehetek, hogy másnál lefialt egy ivaros macska. Nekem abba nincs beleszólásom.

Nem tudom, ez mennyire kapcsolódik ide, de ha nem gond, akkor megosztom veletek. Igaz, leírásból nem lehet eldönteni, mennyire felelősségteljes valaki de talán ez előrébb juttat mindenkit. Nem vagyunk elhalmozva pénzel, sőt. De egy távolabbi rokonságnak vannak lovaik a közelben. A távolabbit ez esetben arra értem, hogy nem teljesen vérszerinti. Már 7 éve oda járok segíteni, és ha akad egy kicsi idő, lovagolok is. Van ott egy ló, akinek a lábát az előző gazdája megerőltette egy versenyen, emiatt lágypókja, csánkpókja, ízületi bajai lettek, és a gerincével is gond van. El akarták adni a rokonaim, mert "használhatatlanná" vált. Senki sem látta az értékeit, a nyugalmát, a türelmét és hogy ő is csak egy érző lény. Ezért vállaltam munkát, hogy a gyógykezeléseit, az injekció kúráit, és a speciális tápjait, valamint a lócsontkovácsot ki tudjam fizetni. És bár nem saját, vagyis a többi létfontosságú, ilyen pl: széna, szalma, zabot nem én veszem, ennek az árát ledolgozom az istállóban és a földeken. Csak így maradhatott a ló. Az állatorvos szerint sosem fog helyrejönni. Ettől függetlenül én még próbálkozom, újfajta fáslikkal és nyereggel.

Persze ez csak egy írás a semmiből, amit nem kötelessége senkinek elhinni. De talán életem felének "legszarabbját" megéltem ezzel a lóval, és semmi pénzt, semmi időt nem sajnálok, amit belé fektettem. Mert megérte, mert csodálatos élményeket adott nekem, és megtanított küzdeni!

2013. márc. 15. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!