Hogyan csempésszem haza a macskát?
Szeretnék egy macskát, a szüleim is szeretik a macskákat, de inkább kutyapártiak vagyunk, én minden állatot nagyon szeretek, és arra gondoltam, hogy befogadok egyet az egyik ismerősömtől, akinek született egy alom cicája, de nem tudja ellátni őket. Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy megengedjék? Pl.: a folyóban találtam a kismacskát, és hazahoztam... nem tudnák azt mondani, hogy dobjam ki, de ennél ütősebb módszer kéne....esetleg tudtok valami jó szöveget? Mindenképpen el kéne vinni egy cicát, mert ők már nem tudják ellátni őket, az egyetlen ivaros macskájuktól lettek a kölykök.
Nyári munkám van, valamint sok háziállatom, tehát a felelősséggel nem lenne gond, de az "üljek le, és beszélgessek velük" jellegű módszer nem volt hatásos...
Előre is köszönöm!
16/L
Majd megírom a fejleményeket akit ÉRDEKEL!
u.i.: degeneráltak kíméljenek...
utolsó előtti: erről van szó, nem is értem, min kapták fel a vizet...
utolsónak: biztos nagy állatbarát lehetsz, hogy "ennyire örülsz" annak, hogy új otthonba kerül egy kismacska...
Arról nem tehetek, hogy másnál lefialt egy ivaros macska. Nekem abba nincs beleszólásom.
Nem tudom, ez mennyire kapcsolódik ide, de ha nem gond, akkor megosztom veletek. Igaz, leírásból nem lehet eldönteni, mennyire felelősségteljes valaki de talán ez előrébb juttat mindenkit. Nem vagyunk elhalmozva pénzel, sőt. De egy távolabbi rokonságnak vannak lovaik a közelben. A távolabbit ez esetben arra értem, hogy nem teljesen vérszerinti. Már 7 éve oda járok segíteni, és ha akad egy kicsi idő, lovagolok is. Van ott egy ló, akinek a lábát az előző gazdája megerőltette egy versenyen, emiatt lágypókja, csánkpókja, ízületi bajai lettek, és a gerincével is gond van. El akarták adni a rokonaim, mert "használhatatlanná" vált. Senki sem látta az értékeit, a nyugalmát, a türelmét és hogy ő is csak egy érző lény. Ezért vállaltam munkát, hogy a gyógykezeléseit, az injekció kúráit, és a speciális tápjait, valamint a lócsontkovácsot ki tudjam fizetni. És bár nem saját, vagyis a többi létfontosságú, ilyen pl: széna, szalma, zabot nem én veszem, ennek az árát ledolgozom az istállóban és a földeken. Csak így maradhatott a ló. Az állatorvos szerint sosem fog helyrejönni. Ettől függetlenül én még próbálkozom, újfajta fáslikkal és nyereggel.
Persze ez csak egy írás a semmiből, amit nem kötelessége senkinek elhinni. De talán életem felének "legszarabbját" megéltem ezzel a lóval, és semmi pénzt, semmi időt nem sajnálok, amit belé fektettem. Mert megérte, mert csodálatos élményeket adott nekem, és megtanított küzdeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!