Hogyan csempésszem haza a macskát?
Szeretnék egy macskát, a szüleim is szeretik a macskákat, de inkább kutyapártiak vagyunk, én minden állatot nagyon szeretek, és arra gondoltam, hogy befogadok egyet az egyik ismerősömtől, akinek született egy alom cicája, de nem tudja ellátni őket. Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy megengedjék? Pl.: a folyóban találtam a kismacskát, és hazahoztam... nem tudnák azt mondani, hogy dobjam ki, de ennél ütősebb módszer kéne....esetleg tudtok valami jó szöveget? Mindenképpen el kéne vinni egy cicát, mert ők már nem tudják ellátni őket, az egyetlen ivaros macskájuktól lettek a kölykök.
Nyári munkám van, valamint sok háziállatom, tehát a felelősséggel nem lenne gond, de az "üljek le, és beszélgessek velük" jellegű módszer nem volt hatásos...
Előre is köszönöm!
16/L
Ennek örülök hogy elszánt vagy, és képes vagy kitartani a cica mellett :) Biztos vagyok benne hogy akkor szerető gazdija leszel neki. Bár azzal számolni kell hogy nem olcsó mulatság egy macsek :) Célszerű először elvinni orvoshoz, mert elég sok kiscica belehal abba hogy férges vagy ilyesmi...és ugye nem kezelik. Én 3 havonta féregtelenítem a panel cicám. A tablettát semmi kép nem ette meg, ezért vennem kellett neki pasztát. Azzal nincs gond, fel sem tűnik neki hogy benne van az ételében. Sokan mondják hogy a macska kaják között nem sok a különbség. Az Én cicám állatában Whiskast eszik. Néha becsúszik a Felix, Classic , Sheba. Ritkán Kitekat. Bár érdekes mód nem igazán eszi meg. Inkább szárnyas párti. A Vadhúst kifejezetten nem eszi. Tejet is szokott kapni, már azt sem nagyon lefetyeli ...inkább vizet iszik. Száraz tápból Whiskas,Friskies. Nagyon szereti a házi kosztot is, főtt tésztát, főtt húst, tojást,sajtot, paradicsomot...múltkor a salátámból is eszegetett. Sőt még a reszelt almát-darált kekszel is megette:) Süteményeket is szereti nagyon :D Egyébként állítom hogy a jobb fajta macskaeledeleknek köszönhetjük hogy szép sima, és fényes a kis bundája. Nyáron fürdeni is szoktunk...bár nem igazán szereti :) Annak ellenére hogy ivartalanított lány cica (1,5 éves) Egyáltalán nem lett lomhább, de még csak el sem hízott. Bár ő alapból kis hiperaktív. Én heti 2500-3000.- költök a macskámra. Bár aki dolgozik, annak könnyebb fenntartani. Én a reggeli pénzemből teszem félre ezt az összeget. De egyáltalán nem sajnálom, mivel az a szeretet amit nekem ad az leírhatatlan számomra :)
Hozzá teszem nem kötelező a legdrágább menüt adni neki. Ez csak az én történetem. Hátha esetleg valami hasznosat feltudsz használni belőle. Érdekesség kép mamám macskája 18 évig élt. 2x elütötte az autó, 3x vettük ki a kutya szájából, és a szomszédai is többször szórakozásból dobálták stb....(nyilván nem voltak állatbarátok) Szóval elég sokáig a társunk tud maradni egy macsek. Persze ez szerintem a genetikai felépítésétől is függ. De ez már egy másik történet:)
Sok Sikert a Cicádhoz !!! :D
Az a helyzet, hogy a többi állatomat is az elszántságomnak köszönhetem. Kivéve a kutyát, mert azt mindenki akarta! :) Valószínűleg az én cicám menüje nem lesz ilyen drága, de ami tőlem telik, azt biztos, hogy megadom neki! Természetesen az orvosi ellátáson nem fogok spórolni, de ha lehet, akkor a fekhelyet házilag készítem el egy leírt módszer alapján, ami természetesen teljesen felesleges, mert az ágyban fog aludni, ahogy ismerem a macskákat...
Köszi a tanácsot!
Hazacsempészted már a cicát? Mit szóltak? Maradhatott?
Melyik taktika vált be?
Remélem sikerült!! :))
Drága utolsó előtti!
4 macskájuk van, és abból 1 ivaros, amelyiket az utcáról fogadtak be nemrégiben, a tél elől. Egyébként hamarosan ki fogják ivartalaníttatni, csak hogy megnyugodjon a lelked.
Gratulálok, kiérdemelted a negatív értékelést. Látatlanba lehülyézni embereket bátor dolog. Csórinkámat csak az zavarja, hogy lecsajoztad...miközben az illető egy férfi.
Utolsó: Nem sokára elhozom az egyiket, mert most lettek 2 és fél hónaposak, addig várni akartunk velük. Majd megírom a fejleményeket, és a módszert! :)
Na, meg most miért kell ilyen ingerülten válaszolni?
Elgurult a tablettád? Tessék illedelmesen, jól nevelt emberhez méltón válaszolni.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!