Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan csempésszem haza a...

Hogyan csempésszem haza a macskát?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy macskát, a szüleim is szeretik a macskákat, de inkább kutyapártiak vagyunk, én minden állatot nagyon szeretek, és arra gondoltam, hogy befogadok egyet az egyik ismerősömtől, akinek született egy alom cicája, de nem tudja ellátni őket. Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy megengedjék? Pl.: a folyóban találtam a kismacskát, és hazahoztam... nem tudnák azt mondani, hogy dobjam ki, de ennél ütősebb módszer kéne....esetleg tudtok valami jó szöveget? Mindenképpen el kéne vinni egy cicát, mert ők már nem tudják ellátni őket, az egyetlen ivaros macskájuktól lettek a kölykök.

Nyári munkám van, valamint sok háziállatom, tehát a felelősséggel nem lenne gond, de az "üljek le, és beszélgessek velük" jellegű módszer nem volt hatásos...

Előre is köszönöm!

16/L

2013. febr. 10. 20:02
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Nem pontoztalak le, az a te műfajod lenne...:)

De baromira nem érdekel az ilyen vélemény. Éppen befogadok egy macskát, akinek ott nincs helye, erre osztogatja az észt...vagyis, tudod az ész nem vész el, csak átalakul, esetedben sültkrumplivá! :)

Biztos a segged alá lett rakva minden, és fán természtettétek a pénzt. Errefelé ez nem szokás, ahogy az sem, hogy befogadnak csak úgy macskákat az utcáról. Ők is csak etetik azt a cicát, meg biztosítanak neki alvóhelyet, ugyan is a menhely csak ígérgeti, hogy elviszi azt a macskát, ennek vagy 3-4 hónapja.

Utolsó: Én sem értem, mi baja, biztos nem jutott hozzá a mai adagjához!

2013. márc. 7. 16:13
 22/38 anonim ***** válasza:
Ja hát kifogás az mindig van, de valahogy mégis mindig besikerülnek az almok az ilyeneknél. Tudod miért ígérget a menhely?? Na kettőt találhatsz aranyom, pontosan az ilyenek miatt mint a barátod (akik leszarták hogy ivaros a macska, majd úgyis el lehet osztogatni a kölykoket), meg miattad, aki még bátorítod is az ehhez hasonlókat azzal hogy viszel el a macskáikból. A többi meg menjen a menhelyre ugye? Mert az csak úgy megy. A menhely majd elintézni mi? Gondolkozz már el te szerencsétlen, szted a menhely nincs tele kölykökkel ilyenkor, pont a hasonló agyatlan idióta nemtörődöm barmok miatt? Nem véletlenül nem tudják fogadni a macskákat.Szted hány macska van egy menhelyen? szerinted nem az az első dolguk, hogy a minimális költségvetésükből IVARTALANÍTANAK azonnal? Mégis mit képzeltek az ismerősödék, majd ez a cica lesz az egyetlen amelyik nem fial? Hogy majd nem hoz 5-6 kölyköt? Ja, hogy majd azokkal is bajlódjon a menhely, ők mossák kezeiket, egyet kettőt elosztogatnak a menhely meg majd elintézi a többit. És mi van ha nem találnak gazdit a kicsiknek, majd szépen azok is felnőnek? És akkor majd azokat ki ivartalanítj? Mert azok jövőre nem 5 kiscicával jönnek haza tavaszal hanem mondjuk 25tel. Szted a menhelynek nem ugyanannyiba kerül egy ivartalanítás???Hiába cukimuki szerinted meg a kis haverod szerint egy kiscica, ti meg a hozzád hasonlók tehetnek elsősorban a kóborállat problémáról és arról, hogy a menhelyeken katasztrófális zsúfoltság van. idióta barmok. És istenem de sok van belőletek.
2013. márc. 7. 22:17
 23/38 anonim ***** válasza:
azért válaszolok aggresszíven mert olyan állatvédelmi helyzetnben, ami ma Magyarországon van, bármiféle felesleges kisállat szaporulat elfogadhatatlan. és mert éveken át menhelyeztettem cicákat. "Jaj, nem ivartalaníttattam, csak ezt az egyet nem, és hét lefialt, ja, ezek nem is az én macskáim, csak találtam őket,jaj nem volt szívem megműttetni, ha nem veszed be a kiscicákat vízbefojtom őket, van két hetük itt aztán kinyírjuk mindet" stb stb stb. k*rva kifogás meg zsarolás az mindig volt bakker. felelősség, ELŐRE GONDOLKODÁS, ivartalanítási hajlandóság, na az már nem, ahhoz agysejtek is kellenének. Majd odaadjuk valakinek a kiscicákat(hogy kinek az mindegy, ezek osztogatják mint a cukorkát, hisz csak egy macska), VAGY MAJD A MENHELY BEVESZI. Hát persze.Mert az csak így megy.
2013. márc. 7. 22:26
 24/38 A kérdező kommentje:

Basszál le azért, mert nem ivartalanította a kóbor macskát egy olyan személy, akihez nincs sok közöm! De tudod mit te szerencsétlen, majd legközelebb nem ad neki enni, szálláshelyet, had fagyjon meg a macska több élettel a hasában. Gratulálok az észjárásodhoz "aranyom". Hol élsz te, álomvilágban? Azt hiszed az embereket érdekli egy macska? Meg a menhelyet is? Régóta vagyok tagja a menhelynek, siralmas körülmények vannak. Ahogy az egész országban is.

Milyen Magyarországi állatvédelmi helyzetről beszélsz? Ilyen itt nincs!!! Az itteni embereket nem érdeklik az állatok jóléte.

De tudod mit, ha ennyire okos vagy, akkor szerinted most mit kellene tennem? Otthagyjam a macskát hogy tovább szaporodjon? Vagy elhozzam hozzánk, ahol ivartalanítva lesz? Mert most te barmoztál le azért, mert elhozok egy macskát, és kiivartalanítom. De tudod mit, majd veszek egy fajtatiszta macskát, és végignézem, ahogy a többi ücsörög a menhelyen...

Te akkora bunkó vagy, hogy mamutot lehetne veled ütni!

De úgy néz ki nem érdemes veled vitatkozni, mert persze hogy csak neten keresztül nagy a pofád, és itt osztogatod az észt, meg azon vered el a port, aki segítene a másikon.

Csak tudod mit, én is segítségért jöttem ide, nem azért, hogy holmi vadbarom itt cseszegessen, úgyhogy most már kisimulhatna az EKG-d. És ezzel lezártam a témát, a következő offolásodnál pedig lesz egy tiltásod, mert baromira rombolod az agyam a sok hülyeségeddel, ahelyett hogy elmennél egy menhelyre, és segítenél, vagy adóznál nekik, vagy csak vinnél nekik egy csomag kutya/macskatápot, addig sem ártsz a többinek!

Üdvözlet nélkül!

2013. márc. 8. 14:59
 25/38 anonim ***** válasza:

Basszus, hogy elfajult a vita...:(

Pedig ez az oldal sokáig normális volt.

Macska ivartalanítás témába nem folynék bele. Megteszik mások. Durván. Amit nem kéne....

Engem is ivartalanítottak. Nem is köszöntött fel senki nőnapon!

Boldog nőnapot! Embernek, macskának, minden NŐNEK!

2013. márc. 8. 16:18
 26/38 A kérdező kommentje:
Utolsó: Teljesen igazad van! De szerintem mindenki beláthatja, hogy nem én kezdtem el kaffogni ok nélkül. És eddig teljesen korrektül, normálisan válaszoltam neki. Nem tudom, miért kell nekimenni a másiknak egy olyan dolog miatt, ami már visszafordíthatatlan.
2013. márc. 8. 21:57
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Vidd haza a kismacskát te fogyatékos idióta, majd anyád jól kibassza az út szélére. Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, ez elképesztő, és még neked áll feljebb ha valaki beleveri az orrod a szarodba. Ilyeneket hajtottam el a francba, ha jöttek volna a mentett cicáimért. Fel kéne vlgre fogni hogy a macska nem játékszer, te retardált hülyegyerek.
2013. márc. 13. 12:25
 28/38 A kérdező kommentje:

Először is te vagy a fogyatékos barom, ha nem tudsz értelmezni. Kösz az "építő" kommentet, nem sokat segítettél.

Másodszor pedig a macskát elhoztam a tegnapi nap folyamán, és maradhat. És nem, nem baszta ki az utcára az anyám, nem tudom, miből van a bátorság, hogy ezt feltételezd, de biztos a te édesanyádból vagy magadból indultál ki!

Azt mondtam, hogy találtam a kismacskát, megszerették, és maradhatott, úgyhogy azt ajánlom, ne lottóz a héten! ;)

2013. márc. 13. 14:28
 29/38 anonim ***** válasza:

Na, most van az a pont, amikor tényleg soha többet nem jövök erre az oldalra. Macska, (állat) szerető emberek

hogy lehetnek ennyire agresszívek?

Állatot szeretitek? Embertársaitokkal meg ilyen alpári hangnem? Kérdező nem BŰNÖS. Miért itélkeztek ilyen durva hangnemben? Eszem megáll..

2013. márc. 13. 17:39
 30/38 anonim ***** válasza:
majd ki fogja ne félj, ha költeni kell rá, ivartalanítani kell, vemhes lesz, megbetegszik, összeszarja a szőnyegét, stb. De mivel feltételezem, édesanyád állatszerető ember, inkább majd leadja egy menhelynek :D ahol biztos nagyon nagy szeretettel fogadják majd. Javasolnám legjobb kifogásnak majd a "költözést" és az "allergiát".
2013. márc. 13. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!