Más macskák is folyamatosan ilyen éhesek?
Nem mindegyik ilyen, de nekem is volt már dolgom ilyen példánnyal. Állandóan nyávogott, ha felemeltem valamit a földről, vagy egy guriga wc-papír volt a kezemben, arra is úgy nézett, mintha étel lenne és nyávogott, hogy adjam neki oda, be nem állt a szája.
Én a helyedben kiöntenék nekik tápot (eleinte esetleg a rendes ennivalójuk mellé, aztán később a testsúlykontroll miatt már inkább helyette), és figyelmen kívül hagynám a nyávogást.
Ha nagyon zavar, akkor menj másik szobába, vagy szólj rájuk. Ha nem veszel róla tudomást, akkor egy idő után abbahagyják.
Van olyan ismerősöm, aki ilyenkor visszanyávog a macskának, mert így ő sem annyira ideges, ezzel önmagát is szórakoztatja, ha már a macska folyton zajong. :) Én simán csak rájuk szólok, vagy ha nagyon nem bírnak magukkal, akkor még tapsolok is mellé. Ha ezt megismétled párszor, akkor elcsendesednek pár órára, aztán egyre kevesebbet nyávognak.
Fontos a szigor és a következetesség, ne sajnáld meg őket, mert akkor sosem tanulják meg és folyton kezdheted elölről.
Természetesen először mindenkinek azt javaslom, hogy vizsgáltassa ki a macskát, hátha valami baja van, azért nyávog. De ha a tieid is rendben vannak és féreghajtót is rendszeresen kapnak stb., akkor a fentieket tudom javasolni.
Az enyémek folyamatosan az éhhalál kerülgeti... Nagyon követelőzőek, és ez tényleg idegesítő tud lenni. Ráadásul jó húsban vannak, túl jóban...
Ezért mostanában kezdtem el azt csinálni, hogy reggel egy egészen minimálisat adok nekik, csak hogy befogják a kis lepénylesőjüket. Aztán elmegyek dolgozni, akkor nem tudnak követelőzni. Kapnak még egy egész kicsit munka után, és még egy egész kicsit lefekvés előtt. Így összejön a napi adag, és kevesebbet kunyerálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!