Melyik a legagresszívabb macskafajta?
Bengálit sem fognak neked eladni azért hogy "területvédő" macska legyen, ezt megsúgom, SEMMILYEN tenyésztő nem fog neked erre eladni macskát. Azt is megsúgom hogy a tenyésztett (!) cicák nem agresszívak, mivel az emberek nem harcoltatni akarják őket, hanem szeretni. Nem, ez nem arról szól hogy tutujgatni kell, hanem arról hogy felelősségteljesen tartani. Nem a bezártságról vagy nem bezártságról van szó hanem hogy milyen körülmények között neveled.
És tessék, még egy csodás példa amikor azért születik meg ilyen gondolat és kérdés emberek fejében mert a sok macska-"szabadságharcos" kint tartja a cicáját (ami nem lenne baj önmagában) úgy, hogy oda mennek ahova akarnak, azt sz*rnak össze amit akarnak, abszolút rá se bagózva embertársaikra / szomszédaikra. Egymást gerjesztik ezek a dolgok, ha alapból azok a macskatulajdonosok olyan kerítést használnának hogy a macskájuk az ő területükön maradna, akkor senkinek nem jutna eszébe Gladiátor-macskát venni.
Nem tudom miért gondolják néhányan úgy hogyha nekik macskájuk van akkor az a macska mindenkié az utcában, mindenhova sz*rhat, mindenhol ehet. Egy család / ember macskája az azé a családé / emberé, nem az utcáé / szomszédságé.
Ami bosszant az az, hogy a macskák fogják a levét meginni mert innen egy lépés a méreg kitétele valamelyik szomszéd részéről aki megunja őket, vagy a mérgezett egér-manőver vagy bármi efféle, és el fognak pusztulni azok a macskák akik nem tehetnek arról hogy a gazdáiknál okosabb / felelősségteljesebb egy fiók zokni.
csapkodom a fejem ebben a fejetlenségben.Aki úgy gondolja,hogy perzsa,bengáli vagy akármilyen cica akit rendes tenyésztőtől venne az engedné vagy odaadná kintre ,területvédésre az nagyot téved.
(hozzáteszem,hogy egy mezei vagy akármilyen cica is megérdemli,sőt járna neki a meleg otthon a kanapén)
Amin le vagyok döbbenve az a perzsa.Még mielőtt letámadnak,hogy hülye vagyok leírnám,hogy tenyésztek(nem szaporítok)Ha engem megkeresnének ilyen kérdéssel biztos elmondom,hogy mért nem,de az is biztos,hogy ilyen embernek már nem adok,hisz ne gondolja senki,hogy az ágyamban nevelkedett cicát oda adom harci macskának.Szerintem jópár tenyésztő illetve gazdi nevében kijelenhetem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!