Melyik az a macskafajta, amelyiknek nem hullik a szőre? Láttam az Animal Planaten, és nem a szőr nélkülire gondolok
Nem mennék bele a részletes véleményembe az Animal Planet alaposságának teljes hiányáról fajtabemutatás terén, viszont azt elmondhatom hogy nincs olyan macskafajta amelyik nem hullajtja a szőrét.
Még a "szőr nélküli" macska is hullajtja azt a minimális selyem-szerű rövidke szőrét amije van.
akkor úgy kérdezem,
melyik az,ami a legkevésbé hullik?
Azok a cicafajták vedlenek kevésbé akiknek nem az átlagos 3-rétegű a szőrzetük hanem vagy a fedőszőrzet-réteg (a rex típusú cicák, cornish rex, devon rex), vagy az aljszőrzet "hiányzik" (burmai, keleti rövid szőrű, tonkinéz).
A teljesség igénye nélküli ez a lista természetesen.
nálunk valahogy 2 vérvonal alakult ki,az egyik fajta amikor fekete-fehérek,a másik amikor full szürkék,az ő szőrük puha,míg a fekete-fehérek-é durva tapintású,és eléggé hullik
am házi keverék cicák.
az a baj,h a rövid szőrű cicák annyira nem tetszenek:/
Hosszú szőrű macska, aminek nem hullik a szőre....nem tudom van e...
A fehér szőr hullik, a tiszta fekete macskáimnak nagyon selymes, fényes és vékony bundájuk van.
A szürke macskámnak elég dús.
Menj el menhelyre, tapogasd őket végig, melyiknek van vékony bundája, markolj bele, hullik e a szőrük :)
Furminátort próbáltál már?
Van egy vörös-fehér macskám, rettenetesen hullik a szőre, de furminatoroztam és most nem jön neki.
Házi cicáknak is lehet hogy hiányzik az aljszőrzetük mivel teljesen mix a génállományuk / vérvonaluk :) Azért írtam fajtatiszta cicákat mert azt kérdezted.
A török angóráról olvastam még azt hogy hiányzik az aljszőrzete, és ő hosszú szőrű cicus, nagyon szép.
A Furminator tényleg segíthet a szőrhullásban egyébként, bármilyen fajta cicónál :).
Vannak hipoalergén macskák
amik kevésbé hullajtják a szörüket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!