Karácsonyra hazamegyünk, visszük a cicát is, de anyám nem engedi a házba?
ilyenkor mi van? benti cica, panelban élünk, a szüleim családi házban, ott töltjük az ünnepeket, 50km-re. Elvisszük a cicát is, mert bár lenne, aki etesse, de nem akarjuk egyedül hagyni egy hétre, magára dönti a fát meg ilyenek...
de anyám kikötötte, csak a teraszon lehet, a házba nem vihetjük be. Meg majd csinálunk neki valami kis dobozt rongyokkal, nem fog fázni...
Ez az egyik, hogy féltem, hogy nagyon hideg lesz neki, mert ugye alapból mindig benn van...
A másik meg, hogy esetleg elbóklászik, nem talál vissza, minden irányból minden szomszédban kutyák vannak, az utcán is van, hogy kóborolnak, félek, nehogy baja legyen, életében még kutyáéval nem találkozott...
szerintetek mit csináljak?
Rendes anyukád van...Nekem édesapám mondta,hogy macska kizárt..én megmondtam,hogy a macska velem jár.Nem volt gond bejöhetett a házba és apum meg is szerette.
Vigyétek magatokkal és legyen a szobátokban.
az a baj, hogy nincs olyan szoba, ahova külön lehetne zárni :(
hálóba (mi szobánkba) itthon sincs beengedve, azt meg a párom nem hagyná.. :/
Ha esetleg felvisszük a padlásra? Ott sincs meleg, de szélvédett és mégsem tud elmászkálni..
Felejts el, hogy elviszed a macskát! Padlásra egy lakáshoz szokott macska, mit csinál majd egyedül a padláson?
Hagyd otthon és kész!
Hát így semmi megoldás nem jó..Nemhiszem,hogy szétszedné a lakást a cica.Nálam van,hogy 6 macska van magára hagyva 2 napra(persze napi kétszer járnak almozni és egyebek)és nincs szétszedve semmi!
Anyukád meg igazán lehetne megértőbb..
Előző hatcicás válaszolónak: megnézném a szobát a 6 cicával, biztos nagyon jó fejek :D
Ha anyámék variálnak a macska miatt (aki hozzám tartozik), akkor én is variálnék, és nem mennék max 2 napra.
Bár én eleve nem megyek ennyi időre anyámékhoz (nagyon maximum egyetlen éjszakára), ilyen helyzetben otthon hagynám. A cica csak felesleges feszültséget fog okozni a szülők és köztetek. Nem tudnám nyilván macskabiztossá tenni 5 teljes napig az otthonomat, bár az azért segítség lenne, ha lenne társa a cicának, egy másik cica személyében. De egyedül nagyon nehezen hagynám, akkor inkább kevesebb ideig mennék anyámhoz. Főleg hogy a távolság ugye megszépíti a családi kapcsolatokat is. :)
Biztos, hogy nem zárnám ki, csak azért, hogy a közelemben lehessen. Ez elég önzőség, ráadásul a cica, aki benti macskaként éli életét, komoly veszélynek lenne kitéve a hidegben és az ismeretlen környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!