Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért ilyen "butuska" anyám a...

Miért ilyen "butuska" anyám a cicákkal?

Figyelt kérdés

az a baj hogy anyu amikor simogatom a cicáimat folyton int engem hogy "alaposan moss kezet! milyen férgek vannak a macskába! a szádba veszed a kezed hozzáérsz a szemedhez és akkor... akkor nézhetsz!" én meg mondom "elméletileg féregtelenítettük őket meg gyakorlatilag is" erre ő "jó de minden hónapban kéne!" erre én "akkor miért nem féregteleníted őket?" erre ő "mi? majd fogok itt százezreket fizetni a macskáért?!"

na akkor miről is beszélünk?

13 lány

2009. okt. 2. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Anyukád csak óvni akar téged.:)Mert ha kinti cica,akkor bárhonnan összeszedhet valamit és gondolom anyukád ettől félt téged.Bár szerintem ha be van oltva,akkor nem lehet semmilyen komolyabb baj.

Az én cicám szobacica,a párommal neveljük és őszintén mi még puszilgatni is szoktuk a kis fejét,mert annyira szeretjük.

Féregteleníteni elvileg negyedévente kell,azt mondta nekem az állatorvos.Ha pedig nem akarod állatorvoshoz elvinni féregtelenítőért akkor állatpatikában beszerezheted neki a féregtelenítőt,ami állítólag elég olcsó.De ezt nem tudom pontosan megmondani,mert a mi cicánknak az állatorvos adta be,kapott még 2 injekciót és úgy fizettünk 3200 Ft-t.

De kérdezd meg a kisállatkereskedésben. :) Meg persze majd válaszolnak neked,akik pontosan tudják,hogy mennyibe kerül. :)

2009. okt. 2. 20:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha kinti a macska, akkor teljesen érthető anyukád reakciója. Kinti macskák után én is mindig kezet mosok, addig nem is nyúlok semmihez, mert el sem tudod képzelni mik ragadhatnak rajta, amiket te nem látsz. (Nem olyan rég egy kis tó vizét elemeztük bioszon, és a papucsállatkákon kívül találtunk húrférget, laposférget, kerekesférget stb. Ha a macska ebből iszik, máris megfertőződik, a nyálával a szőrére juthatnak és elkaphatod.)

Ha viszont szobacica, akkor szerintem felesleges a para.

Én is szoktam puszilgatni a szobacicámat.

2009. okt. 2. 20:49
 3/11 anonim ***** válasza:
mert mondjuk anyádnak lehet egy kicsit több esze meg tapasztalata van mint neked :D
2009. okt. 2. 21:08
 4/11 anonim ***** válasza:

nos, hogy miért ilyen?

mert valójában nem szereti a macskákat, csak megtűri őket a kedvedért... :(

(azért nem kerül olyan óriási összegbe a féregtelenítés)

ami azonban fontos! van egy olyan kórokozó (most meg nem mondom, mi az, sajnos ennyire nem vagyok szakértő), amit a macskekok terjesztenek, és ha bejut a szervezetedbe, akár meddőséget is okozHAT.

szóval nagyon vigyázz!

én mióta ezt megtudtam, még gyerek voltam, mikor olvastam a Kistenyésztők Lapjában, apukám mindig megvette, és azóta óvatos vagyok velük, imádom őket, de már nem kéne macska, nem is nagyon simogatom őket.

2009. okt. 2. 21:15
 5/11 A kérdező kommentje:
nem értitek a lényeget! azzal amúgy semmi bajom hogy meg kell mosni a kezem mert szó nélkül megyek a fürdőszobába és meleg víz,szappan,körömkefe. minden van. de nem értem hogy ha anyu annyira "irtózik" ezektől a férgektől akkor miért nem féregtelenítteti őket? amúgy kinti cicák és tudom hogy jó okkal félt engem anyu. kedves utolsó válaszoló! én olyanról nem hallottam hogy egy macska miatt meddő lett egy ember. viszont arról igen hogy van egy ilyen parazita. a betegség neve Toxoplazmózis. ez nem meddőséget okoz hanem a magzatot károsítja. de ahhoz jóformán macskakakit kell enned. szóval... na de a terhesség más téma az a lényeg hogy anyu miért csak beszél? miért nem TESZ VALAMIT ellene?
2009. okt. 2. 21:45
 6/11 anonim ***** válasza:
A cicákat nem kell havonta féregteleníteni. A kinnti cicákat negyedévente kell, a benntieket elég félévente.
2009. okt. 2. 21:57
 7/11 A kérdező kommentje:
jó de ezt anyu nem tudja
2009. okt. 2. 22:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Gyerekkorodban olvastad? És miért nem nézel újból utána, ahelyett, hogy ilyeneket írsz? Száz százalék, hogy a toxoplazmosisra gondolsz, amiről csak szájról-szájra terjednek a rémhírek, felnagyítva és eltorzítva és ez lesz belőlük.

Az a része igaz a mondandódnak, hogy a kérdező anyukája nem olyan kisállat szerető, mint a kérdező, megtűri a macskát, van, de nem egy társ, meg ő is csak különféle rémmeséket hallott arról, hogy miket terjeszt egy macska, de utána nézni már nem fog és nem is akar, ezért válaszol olyan csípősen neked, mert a felnőttek nem szeretik, ha egy gyerek valamit jobban tud náluk.

2009. okt. 2. 23:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Nos ebben az esetben állj szépen anyukád elé és kérdezd meg tőle,hogy miért viselkedik úgy,ha a cicáról van szó.Ezt a választ csak tőle tudhatod meg.:) Javasolnám,hogy szerintem mondd el neki,hogy nem kell annyira félni,ha be van oltva és mondd meg neki,hogy a féregtelenítőt negyedévente kell beadni,amit megvehetsz állatpatikában 200 Ft-ért és akkor az állatorvost sem kell kifizetni.

Én ezt tudom tanácsolni,vagy esetlegesen mutasd meg neki ezt az oldalt. :) Közelítsd meg finoman és akkor biztosan érdeklődni fog a téma iránt. :)

2009. okt. 2. 23:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Annyi esély van bármit is elkapni a normálisan tartott cicáktól mint hogy holnap elüt a villamos. Ez is tény...
2009. okt. 2. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!