Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen lakásban cicát tartani?

Milyen lakásban cicát tartani?

Figyelt kérdés

Van sokféle állatunk, de mindegyik vagy akváriumban, terráriumban vagy ketrecben van (halak, gőték, rákok, víziagáma, törpesüni).

Azon gondolkoztam hogy ha vennénk egy cicát akkor ő hogy lenne a lakásban?? Mármint, nyilván őt nem zárnánk be sehová, de mit csinálna napközben amikor senki nincs otthon?? Nem unatkozna, meg rendetlenkedne? :)) Nem kakilna össze mindent? Illetve éjszaka nem mászik be az ágyba, alszik egyáltalán éjszaka a cica, vagy inkább fent van? Ti hogyan oldjátok meg ezeket? A konyhába bemehet? Ha igen, akkor nem eszik bele a kajába? Ezek érdekelnének engem :) Előre is köszi!!

2012. dec. 4. 21:05
1 2 3 4
 21/32 Mecse ***** válasza:
100%

Nekem is van kanapé meg ágytakaróm is :)

A cicus a képeken aranyos, és egyetértek hogy nem a fajta a lényeg, viszont ez egy szaporító cicája, és azzal ha megveszed, őket támogatod sajnos.

Ennek a cicának nincsenek a szülei szűrve 5-6 betegségre amire egy tenyésztő leszűreti az állatait, nem tudhatod milyen betegségekre lesz hajlamos a cicád, és nem fog-e FIPesen meghalni pár hónaposan, vagy nem fog-e kiderülni róla olyan betegség mondjuk 3 évesen amire az egész fizetésed rámegy hogy kúráltasd.

Én elhiszem hogy szempont a pénz, de akkor ha nem kell hogy fajtatiszta cica legyen, miért ne fogadnál be egyet menhelyről? Vannak kiscicák ideiglenes befogadóknál, ott emberhez vannak szoktatva, nem kintiek, a befogadója tud neked róla tájékoztatást is adni, ismeri a cicákat akiket gondoz, így nem kell attól sem félned hogy nem emberközeli a cica.

És az a cicus ingyen van, nem kérnek pénzt olyan dologért amit ingyen is megkaphatsz az utcáról. A szaporítók tesznek tönkre mindent az ivarosan eladott szűretlen sokszor oltatlan állatokkal, szerződés nélkül, amelyek közül ha akár csak egy az utcán végzi (és hidd el nem egy végzi az utcán) akkor az megsokszorozza az azévi utcára születő gazdátlan macskaszaporulat-számot.

Nyilván semmi közöm hozzá hogy honnan lesz cicád és tudom hogy nem tudlak lebeszélni ha döntöttél, de kérlek ha nem fontos hogy fajtacica legyen akkor inkább ments meg egyet aki a szaporítók / felelőtlen idióta emberek miatt az utcára született, ne támogass pénzzel olyan embert aki közrejátszik a szituáció szörnyű mivoltában.

2012. dec. 9. 01:08
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Csak azért mutatom, hogy menhelyen is van különleges macska. Bár nekem a sima fekete kis házi macska is különleges, olyanok, mint a pumák :). A cirmosok meg olyanok, mint az európai vadmacskák.

Ő egy menhelyi cica, "véletlenül" született, szaporítóknál, a perzsa macskájuk összejött egy házi macskával és leadták a kicsiket a menhelyen.... A szaporítók tényleg csak a pénzre mennek rá, ráfordítás nélkül csak haszonra mennek.

A házi vagy keverék macskák is nagyon okosak, nekem azok vannak csak.

A lényeg, hogy gyönyörű, okos, szelíd macskákat találsz a menhelyeken.

2012. dec. 9. 09:48
 23/32 anonim ***** válasza:
Alomtálcából ajánlom a fedeles kivitelt: egy szem alom nincs a lakásban, szag abszolút, mondjuk mi is szilikon almot használunk. :)
2012. dec. 9. 12:48
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

"szeretekfőzni" válaszával értek egyet! :) Sajnos nagyon sok cica van menhelyen és tényleg a tenyésztők is oda viszik be a cicákat (tisztelet a kivételnek). Nagyon sok szép,értelmes,kedves,szeretetre vágyó cicák vannak ott akik sajnos nem jó ellátást kapnak. És rengeteget altatnak el :( Sokaknak ajánlom,hogy ha szeretnének cicát akkor tenyésztő helyett esetleg menhelyeken is körülnézhetnek (persze mindenkinek szabad joga eldönteni honnan szeretnének cicát,csak ajánlom nekik)vagy háznál született cicákat nézzenek meg.Mert sajnos aki nem talál a kicsiknek gazdit időbe a legjobb esetben is beadják menhelyre. Legtöbb esetben kidobják őket az utcára.

(nekem orosz kék keverék cicám van akit háztól hoztunk el egy ismerőstől,nagyon szeretjük :) és a fia is velünk lakik, ő tigriscsíkos házi cicus. a testvéreinek pedig jó gazdikat találtunk és mai napig tartjuk velük a kapcsolatot )

2012. dec. 9. 13:00
 25/32 anonim ***** válasza:

Találtam egy nagyon hasznos dolgot a dönthető ablakhoz!! :)))

[link]

2012. dec. 9. 19:02
 26/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, amint jön az ablaknyitogatós korszak fel fogok szereltetni ilyet az ablakunkra :) Nagyon hasznos volt a hozzászólásod! :)

Lehet ezzel nemtetszést váltok ki pár emberből aki írt, de beleszerettem ebbe a sziámi cicusba, nekem ő kell :)

Melyek azok az oltások amiket már meg kellett h kapjon (kérdezzem majd meg a tulajtól), illetve amiket majd nálam kell h megkapjon majd? (2,5 hónapos most)

Mennyibe kerülnek ezek? Az ivartalanítást mikor érdemes megcsináltatni? (fiú cila)

Nézegettem a Fressnapf akciós újságját, sok cica holmi jó áron van most szerintem, pl olvastam h mindenki ajánlja ezt a Furminator kefét, de mindig odaírják h nagyon drága.... de mégis mennyi az a sok?? :) mert most 3500Ft az újságban. Illetve a cicahordozó is 3500Ft, meg a fedeles cica wc 4ezer ft, ezek jó árak nem? Vagy hol tudnék nem túl drágán venni ilyen holmikat neki? Ja és van 10ezer helyett most 5ezerért cica bútor/kaparófa, ez is hasznos nem? Vagy ezt majd csak akkor ha már itt van a cicus és látom h miket szeret játszani?

2012. dec. 11. 19:40
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos az a kis sziámi, de nem tudhatod, hogy felnőttnek, hogy fog kinézni. De mondjuk egyik macskám se csak a külseje miatt tetszik, hanem mert mindegyik egy egyéniség. Ahány macska annyi féle, ha lesz több macskád észre fogod venni, mindegyiknek van valami egyedi dolga.

Egyik macskám nagyon félős volt, első nap hozzá sem tudtam érni, mert elszaladt. Kb másfél hét múlva már nem tudtam magamról levakarni. Úgyhogy az ne számítson, hogy nem jól szocializált, ők nem kutyák, pár nap alatt akármelyikből bújós, rendes macskát lehet nevelni. Az alomra is könnyen rászokott az a macskám. A lényeg, hogy legalább 3 hónapos legyen. Van egy macskám, akit 2 hónaposan adtak ide. Na ő nem tudta visszatartani a pisilést, be is pisilt az ágyba, pedig tudta, hol az alom. Egyszerűen kicsi volt még.

Ivartalanításról:

[link]

Az oltásokat majd az állatorvostól kérdezd, az a biztos, úgyis el kell majd vinned.

A furminátor, ami nem hamisítvány az kb 9-10.000Ft. De megéri, tényleg jó. Sok a hamisítvány, arra vigyázz.

Zoofast.hu Itt találsz macskawc-t, kaparófát, meg mindent ami kell. A macskahordozó, macska wc árak jók, amiket írtál.

Kaparófa mindenképp fog kelleni, azt jó, ha előre beszerzed.

2012. dec. 12. 10:08
 28/32 A kérdező kommentje:
De a Fressnapfban is árulhatnak hamisítványt szerinted? :s ott nem hiszem h az, szerintem ők csak jó minőségű dolgokat árulnak. És akkor ha tényleg eredeti, akkor bőven megéri 3500ért a Furminator, mert írtad h 9-10ezer ft :O Jó drága :)
2012. dec. 12. 15:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom sajnos, hogy ott minden eredeti e, nem járok oda, nincs a közelben.
2012. dec. 12. 15:13
 30/32 anonim ***** válasza:
De írj inkább új kérdést, ha valami érdekel, azt többen látják :)
2012. dec. 12. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!