Kinyir engem ez a macska? Mar nem birom sokaig.
Szoval az van, hogy az egyik kollegam talalt ket macskat az autopalya mellett es hazavitte oket, de nekik mar van 3 igy oda kellett ajandekoznia oket.Az egyiknek talalt is gazdat, de a masiknak nem, es allatmenhelyre akarta vinni, de en meg a baratom megsajnaltuk es elhoztuk tole, mondvan hogy amig talalunk neki gazdat addig nalunk lehet.
Azota pokol az eletem... :(
A macska szo szerint a nap 24 orajaban nyavog (kiveve persze amikor alszik).
Azt hittuk ehes (megprobaltunk mindenfele kajat) de csak a tiszta csirkehust hajlando megenni azt is csak fel oras nyavogas-konyorges utan.
Aztan a masik, hogy megbeszeltuk a baratommal, hogy barhova mehet a cic, csak a haloszobaba nem (ott vannak a ruhak es hat egy perzsa cicarol van szo, es minden ruha tiszta szor).Erre minden nap reggel 4kor leul az ajto ele es orakig vinnyog meg kaparassza az ajtot addig amig mar teljesen kimegy az alom a szemembol es hulla idegesen kinyitom az ajtot, ekkor pedig befekszik az agyunkba.
Ne ertsetek felre, en nagyon szeretem az allatokat, ezert is hoztuk ot el, de valahogy az agyamban nem tudom oket elviselni.
Szoval a lenyeg az, hogy en szivesen megtartanam a cicot, de igy nem vagyok ra kepes, mert meg csak egy hete van itt es mar teljsen kimerultem mert ejszaka is nyavog es nem tudunk tole pihenni sem.
Mit csinaljak vele? Mi baja van?
Ha kell meg info barmit szivesen elmondok csak valaki kerem segitsen!!!!
Koszi
"Kosz a nagy semmi hozzaszolasodat!)"
Nagy semmi? Gondold ezt át.
Koszi a biztatast, mindenkinek dobtam egy huvelykmatyit ( meg okoskanak is :)
Szoval akkor ugy nez ki, hogy torodjek bele, hogy nyafogni fog? ... ?
En is arra gondoltam am hogy bitos fel, hogy megint kidobjak :(
De NEM, es szeretgetjuk is.
Hat nem tudom...ha valakinek van valami jo "atnevelo" tippje szivesen varom :) bar tudom, hogy a macskak nem igazan nevelhetoek, ot mar megtanitottuk ra, hogy nem mehet fel az asztalra, es hogy a cica WCt hasznalja :)
"Okoskának" igaza volt, csak egy kicsit durván fogalmazott, meg az sem helyes hogy azt mondta nem szereted az állatokat.
De a lényeget jól összefoglalta. Nagyon kell szeretni, sokat törődni vele, és előbb utóbb abbahagyja. És szerintem ne zárjátok ki a szobából, mert az nagyon rosszul eshet neki. Hagyd inkább hogy veletek aludjon, akkor legalább nem fog nyivákolni. :) Tudom hogy a macskaszőr idegesítő, én is hetente 3x takarítok. igaz nekem nem perzsám van, de kettő. A ruhákat szépen tegyétek el, az ágyneműt meg max gyakrabban kell cserélni mint eddig. De szerintem biztos megnyugtatná ha veletek lehetne amikor csak akar.
Evésről: A macskák hajlamosak éheztetni magukat ha nem a foguk alá valót kapnak. Viszont odáig nem mennek el hhogy bajuk essen tőle. Ebben a doogban legyél egy kicsit szigorúbb. Ne csak azt tedd elé amit szeret, mert csak mégjobban elkényelmesedik. Előbb utóbb mást is meg fog enni.
Sok sikert a neveléshez. :)
Akkor beteszem a kuckojat, es ott aludhat: remelem javulast hoz majd.
Hat azt mar en is eszrevettem, hogyha nagyon ehes akkor megeszi amit kap :) legalabbis ma mar biztos megehezett a lelkem :)
Koszi mindenkinek megegyszer.
Nem mondtam, hogy nem szereti az állatokat. Olvasd át.
Igen, nyersen fogalmaztam, ez van.
Egyébként most okoskodni fogok megint, de ha ez a véleményed, akkor ne fogadd meg a tanácsomat! Mert az milyen jellemre vall, ha leokoskázol, de aztán megfogadod a tanácsomat? Ugye, ugye...
haziallat.hu - valahol olvastam már "átnevelő" módszerekről, talán a dr. háziállat macska részlegében.
Utolsónak:
Valóban nem mondtad, jogos. De azért sugalltad. :)
De mindegy is, a lényegben és a megoldásban egyetértünk veled is, a gazdival is, úgyhogy biztosan minden rendben lesz. :)
Csatlakozok az utolsó hozzászólóhoz!!:D Egy idő után már teljesen hozzászokik az ember a folyamatos nyávogáshoz és hát igen igen olyan cukin néz utána hogy nem lehet rá tartósan haragudni.XDXD Az én macskám már 16 éves és úgyszintén perzsa -és amit leírtál a macsekodról az az enyémre is totál igaz- és hát tudja hogy nagyon nagyon szeretjük és rendesen ki is használja a helyzetet h ki van neki nyalva a valaga xD Ha eszik ordít, iszik szintén, felkel már megint, utána vigyem le sétálni mer ha nem egész nap mondja de lemegyünk fel akar jönni még este is nyávog de fokozatosan egyre erőteljesebb és utána megkérdezem tőle hogy mivan akk elhallgat vagy elkezd beszélgetni velem kérdezek és válaszol.:) Mondjuk van olyan nap amikor úgy elfáradt hogy szinte egész nap alszik, olyankor már furcsa a nagy csend!!:D Mr azt hittem hogy csak az enyém ennyire kényes meg hisztis, de most már látom hogy nem csak ő ilyen ;) Nagyon rafkós állatok am a macskák, tudják hogy kell az ember szívét meglágyítani és rendesen ki is használják, azt csinálnak amit akarnak, mondjuk a miénknek szinte minden meg van engedve csak az ágy kaparása nem mer azér mindennek van határa!!:) Ahogy én észrevettem a perzsa macskák hajlamosabbak a kényeskedésre és hisztizésre, szóval sztem szokj hozzá ill. tényleg nagyon sokat kell velük fogalkozni, bár nem mindig megy olyan könnyen, de ha már vannak akk muszáj mindig időt szakítani rájuk , szeretgetni kell őket, az enyémet példul ha a nyakánál simogatom akk egy kis idő után elalszik ;) és hát ez a trükk vészhelyzet esetére a legtöbbször beválik;) És a többieknek csak annyit mondanék, hogy és teljes mértékig megértem a kérdezőt mer én is átélem nap mint nap évek óta azt amit ő a cica nyávogással, és sokszor van hogy tényleg nagyon idegesítő tud lenni, főleg ha nem vagy vmi jól fáj a fejed, fáradt vagy,az se kellemes amikor este felkelltenek és nem tudsz visszaaludni és másnap fontos elintézni való dolgod van és szükséged van az erőre stb. és ezt igazán az érzi aki szintúgy átéli azt amit ő. Most mondhatjátok hogy az ilyeneknek minek macska, de ettől függetlenül még nagyon nagyon lehet szeretni az állatokat és egy kis idő után teljesen a szívünkhöz nőnek és elnézzük nekik ezeket a kis incidenseket, hisz ezek a tulajdonságok is hozzájuk tartoznak -szólás szabadsága:D- és így szeretjük őket, ahogy vannak ;) Én is személy szerint nagy állatvédő vagyok, a későbbiekben is olyan szakmát szeretnék választani, amivel segíthetek ill. foglalkozhatok az állatokkal és persze állatmenhely is tervben és álmok között van!!
Türelem,kitartás, sok-sok odafigyelés és szeretet!!!! Ja és google... kulcsszavakkal olyan jó honlapokat lehet találni, amelyekkel nagyon hasznosak és praktikusak;)
Üdv mindenkinek: Anita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!