Ivartalanított macska lehet vemhes?
Figyelt kérdés
Van egy ivartalanított cicám most úgy néz ki mintha vemhes lenne lehetséges ez?Csak normális válaszokat kérek!Köszönöm!2011. nov. 8. 15:52
1/7 anonim válasza:
Esetleg álvemhes, ha csak elkötötték, és bennt maradt a petefészek.
2/7 anonim válasza:
Kizárt, hogy vemhes lenne! Kutyáknál szokott előfordulni az álvemhesség, nem tudom macskáknál ez mennyire jellemző, de így hogy ivartalanítva van, szerintem ez sem lehetséges, mert gondolom ezt a hormonok befolyásolják.
Én hasvízkórra gondolok, ez lehet májzsugor, vagy FIP tünet is, meg sok más egyéb. De ezek elég súlyos betegségek, tehát ha erről lenne szó a cicán egyértelműen látszana hogy nincs jól!
Nem sok részletet írtál, így elég nehéz bármit is mondani, annyi biztos hogy nem vemhes!
Érdemes lenne állatorvossal kivizsgáltatni, egy röntgent csináltatni.
3/7 anonim válasza:
Ha bentmarad a petefészek, és csak elkötik, a hormonok ugyanúgy dolgoznak. Tehát álvemhesség előfordulhat.
4/7 anonim válasza:
kérdező szerinted mire való az ivartalanítás? (nem rosszból csak kérdem)
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! utolsó válaszoló tudom h mire való az ivartalanítás csak már embereknél is volt olyan h elkötötték és utána még is lett gyereke!
2011. nov. 11. 20:35
6/7 anonim válasza:
vagy ha rosszul végezte a dolgát az orvos...
7/7 anonim válasza:
Istenem, ki ez a sok tudatlan lény? Igen, a kérdesző nagyon régen jelentkezett. Remélem, manapság ilyen témával nem jelentkezik senki! A legfontosabb: Ha bent marad a petefészek és a méh, az nem ivartalanitás!A petefészek elkötése nem ivartalanitás. Ha egy orvos ezt csinálja, nem ért a szakmájához, miért van diplomája? A komplett ivartalanitás az, mikor hasi mütét során eltávolitják a petefészkeket és a méhet. Ha a méhet bent hagyják, a macska egész életében esélyes gyulladásokra, rákra. Ezáltal még többször meg kell fizetni az orvost, igy ő jár jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!