Ti mit csinálnátok a helyemben? Albérletben lakom, és nagyon vágyom egy cicára
Már évek óta nagyon szeretnék macskát, egyszerűen bolondulok értük. Amikor a szüleimmel laktam, persze ők nem engedték, hogy legyen.
Mikor elköltöztem tőlük egy albérletbe egy ismerősöm lakásába felderültem, hogy végre nem tiltják meg; erre kijelentette a lakótársam, hogy az ő lakásában bizony nem lesz macska, mert utálja őket. Két évig éltem vele, sikerült annyit összeszednem, hogy egyedül költözhessek egy albérletbe, belváros, eszméletlen jó helyen van, jó áron is van.
Kivettem, egy álomlakás, gondoltam most már semmi sem állhat az utamba, végre veszek egy meseszép macskát. Gondoltam szimpla udvariasságból, de megkérdezem a főbérlőt belemegy-e. Erre ő kijelentette, hogy nem lehet macskám, mert a felesége allergiás rá. Másik városban laknak, eddig bármit kellett intézni csak a férj jött, a feleség soha. Nem értem miben befolyásolná felesége allergiáját egy vidéki kisvárosban, ha én itt Pesten cicát tartok? Már egy hónapja lakom itt, a főbérlőm azóta nem jött meglátogatni, telefonon tartjuk a kapcsolatot.
Szerintetek szerezzek be egy macskát? Ne érdekeljen mit mond a főbérlő? A szerződésünkben nincs szó kisállattartásról, tehát nem hiszem, hogy ez szerződésszegésnek minősülne.
Vagy szerintetek kitenné a szűrömet macskástól mindenestől? Vagy ha meglátogat és meglátja a macskát mondjam neki, hogy csak egy barátomé és addig vigyázok rá amíg elutazik? Nem tudom mi tévő legyek, olyan üres a lakás, amikor hazaérek.
Szerződésed megnézted már? Esetleg ha tudnád idézni a felmondás feltételeire vonatkozó részt, akkor jobban tudnánk segíteni.
Mert az nyilván nincs benne, hogy a macskatartás felmondási feltétel, de lehet hogy benne van más olyan dolog, ami a szóbeli megállapodásokra/utasításokra utal. Ha nincs ilyesmi, akkor biztosan nem rakhat ki. Csak ehhez ugye látni kéne a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!