Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti mit csinálnátok a helyemben...

Ti mit csinálnátok a helyemben? Albérletben lakom, és nagyon vágyom egy cicára

Figyelt kérdés

Már évek óta nagyon szeretnék macskát, egyszerűen bolondulok értük. Amikor a szüleimmel laktam, persze ők nem engedték, hogy legyen.

Mikor elköltöztem tőlük egy albérletbe egy ismerősöm lakásába felderültem, hogy végre nem tiltják meg; erre kijelentette a lakótársam, hogy az ő lakásában bizony nem lesz macska, mert utálja őket. Két évig éltem vele, sikerült annyit összeszednem, hogy egyedül költözhessek egy albérletbe, belváros, eszméletlen jó helyen van, jó áron is van.

Kivettem, egy álomlakás, gondoltam most már semmi sem állhat az utamba, végre veszek egy meseszép macskát. Gondoltam szimpla udvariasságból, de megkérdezem a főbérlőt belemegy-e. Erre ő kijelentette, hogy nem lehet macskám, mert a felesége allergiás rá. Másik városban laknak, eddig bármit kellett intézni csak a férj jött, a feleség soha. Nem értem miben befolyásolná felesége allergiáját egy vidéki kisvárosban, ha én itt Pesten cicát tartok? Már egy hónapja lakom itt, a főbérlőm azóta nem jött meglátogatni, telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Szerintetek szerezzek be egy macskát? Ne érdekeljen mit mond a főbérlő? A szerződésünkben nincs szó kisállattartásról, tehát nem hiszem, hogy ez szerződésszegésnek minősülne.

Vagy szerintetek kitenné a szűrömet macskástól mindenestől? Vagy ha meglátogat és meglátja a macskát mondjam neki, hogy csak egy barátomé és addig vigyázok rá amíg elutazik? Nem tudom mi tévő legyek, olyan üres a lakás, amikor hazaérek.

2012. okt. 7. 18:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj meg beszélni csak a férjjel. Játszd el a kedves aranyost. Beszéld rá:D Ha nincs ott az asszony sztem biztos belemegy ha máshogy nem hát egy kis anyagi rásegítéssel. Ha nagyon klassz a lakás akkor kár lenne költöznöd. Inkább próbálj meg itt beszerezni egy cicust de feltétlen beszéld meg vele mert tényleg kitehetnek ha nem szólsz nekik.. Bár ha a szerződésben nem volt be.. Hát nem tudom nem értek hozzá de a jó viszonyt biztos elvesztenéd.. Hajrá.:)
2012. okt. 7. 19:47
 12/20 anonim ***** válasza:
Ki tehet simán.
2012. okt. 7. 19:48
 13/20 anonim ***** válasza:
Egy kismacskánál előfordul, hogy kipróbál pár bútort, míg meg nem neveled. Így bútorozott lakással nem kockázatnék, max kifizettetik veled a károkat, ha lesznek.
2012. okt. 7. 19:49
 14/20 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nem rakhatnak ki, csak rossz lesz a viszony, és az egy év elteltével biztosan nem hosszabbítják meg a szerződésed. De ebben az esetben ez nem is biztos hogy baj...
2012. okt. 7. 19:56
 15/20 anonim ***** válasza:
És olvasd el a szerződésed, abból sok minden kiderül. Benne kell hogy legyenek a felmondás feltételei.
2012. okt. 7. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Hogyne rakhatna ki, 2 hét felmondási idővel
2012. okt. 7. 19:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerződésed megnézted már? Esetleg ha tudnád idézni a felmondás feltételeire vonatkozó részt, akkor jobban tudnánk segíteni.

Mert az nyilván nincs benne, hogy a macskatartás felmondási feltétel, de lehet hogy benne van más olyan dolog, ami a szóbeli megállapodásokra/utasításokra utal. Ha nincs ilyesmi, akkor biztosan nem rakhat ki. Csak ehhez ugye látni kéne a szerződést.

2012. okt. 10. 10:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha megkérdezted, hogy tarthatsz-e macskát és nem engedélyezték akkor neeeeee, az olyan jellemtelen, kijátszani másokat, hazudoznti. Szerintem, ha felelős állattartó vagy akkor kivárod az 1 évet, keresel olyan albérletet ahova viheted a kedvencedet. De jól gondolj bele, a macska nagy költségekkel jár, különösen ha kizárólag lakásban tartod. Venni kell neki mindenfélét stb. és kb. 15-20 évben gondolkozz, hogy annyi ideig kell együtt élnetek.
2012. okt. 10. 13:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem tanácsolom hogy ezt tedd. A bérbeadóé a lakás, joga van kikötni feltételeket, ahogy azt is vihetsz-e állatot vagy sem. Ehhez a saját érdekedben érdemes tartani magadat mert könnyen kiteheti a szűrödet. Ahogy leírtad. jó deal ez a lakás, ne kockáztass. Más részről valóban tisztességesnek sem mondható a háta mögött önkényesen mégis beszerezni a macskát. Én is adok bérbe több lakást és én sem engedek állatot hozni mert a lakás szép állapotú, parkettával, drága bútorokkal, kanapéval stb és ezekben egy állat nagy kárt tud tenni, gondoljunk csak a macska karmokra vagy a parkettába ivódó vizeletre... Ha pedig a bérlőim a tudtom nélkül mégis beszereznék az állatot akkor én azonnal kiadnám az útját. A macska és hazudás miatt is.
2012. okt. 10. 20:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! Szerintem egyébként felesleges azon lovagolni mi van a szerződésben vagy mi nincs, ha akar akkor úgyis meg fog szabadulni tőled. Teremthet olyan körülményeket hogy kénytelen legyél elköltözni, sőt ha kárt okoz az állat akkor azt még ki is fizettetheti veled. Szóval nagyon rosszul is járhatsz a dologgal.
2012. okt. 10. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!