Ti mit csinálnátok a helyemben? Albérletben lakom, és nagyon vágyom egy cicára
Már évek óta nagyon szeretnék macskát, egyszerűen bolondulok értük. Amikor a szüleimmel laktam, persze ők nem engedték, hogy legyen.
Mikor elköltöztem tőlük egy albérletbe egy ismerősöm lakásába felderültem, hogy végre nem tiltják meg; erre kijelentette a lakótársam, hogy az ő lakásában bizony nem lesz macska, mert utálja őket. Két évig éltem vele, sikerült annyit összeszednem, hogy egyedül költözhessek egy albérletbe, belváros, eszméletlen jó helyen van, jó áron is van.
Kivettem, egy álomlakás, gondoltam most már semmi sem állhat az utamba, végre veszek egy meseszép macskát. Gondoltam szimpla udvariasságból, de megkérdezem a főbérlőt belemegy-e. Erre ő kijelentette, hogy nem lehet macskám, mert a felesége allergiás rá. Másik városban laknak, eddig bármit kellett intézni csak a férj jött, a feleség soha. Nem értem miben befolyásolná felesége allergiáját egy vidéki kisvárosban, ha én itt Pesten cicát tartok? Már egy hónapja lakom itt, a főbérlőm azóta nem jött meglátogatni, telefonon tartjuk a kapcsolatot.
Szerintetek szerezzek be egy macskát? Ne érdekeljen mit mond a főbérlő? A szerződésünkben nincs szó kisállattartásról, tehát nem hiszem, hogy ez szerződésszegésnek minősülne.
Vagy szerintetek kitenné a szűrömet macskástól mindenestől? Vagy ha meglátogat és meglátja a macskát mondjam neki, hogy csak egy barátomé és addig vigyázok rá amíg elutazik? Nem tudom mi tévő legyek, olyan üres a lakás, amikor hazaérek.
Én laktam albérletben és tartottam macskát. Igaz kb csak egy évig laktam ott, tudtam, hogy el fogok költözni. A i főbérlőnk nem jött soha át, bár ezt előre nem tudtuk, mert azt mondta, hogy havonta fog jönni. De láttuk, hogy ne jön, így hazavittünk 2 macskát. Bútorozatlan volt és nem volt tapéta, úgyhogy semmiben nem tudtak kárt tenni, ami a főbérlőé volt. Rácsot viszont egy ablakra tettünk, és az az ablak volt többnyire nyitva. Egyszer viszont átjött, de szólt előre. A biztonság kedvért átvittük szüleimhez a macskákat és elpakoltam mindent, almostálat, kaparófát stb. Nem szóltunk neki, mert tudtuk, hogy nem fogunk sokáig maradni. Viszont beköltözés előtt még nem tudtuk, hogy szeretnénk majd macskát, akkor jött az ötlet, mikor már ott voltunk.
Ha hosszú távon szeretnél ott lakni, mindenképp meg kell beszélned a főbérlővel, különben nagy bajok lehetnek, ha váratlanul beállít és kiderül, hogy utálja a macskákat.
ha beleegyezik, akkor szerencséd van.
Viszont ha nem és szeretnél macskát, csak úgy oldhatod meg, ha keresel másik albérletet, de alapból úgy, hogy egyeztetsz az állattartásról.
Akkor kb ugyanolyan a helyzeted, mint nekem volt. Bútorok, függöny, tapéta van?
Viszont ha átmegy a nő amíg ott laksz vagy később és kijön a macska allergiája, akkor gáz van. Elég nagy kockázat.
Az én főbérlőm hál istennek engedi a cicákat, bár nekem még telefonon ez volt az első kérdésem, különben nem vettem volna ki a lakást.
Két lehetőséged van, ha mindenképpen cicát akarsz.
1. Befogadsz egy cicát, titokban tartod. Amikor átjön beteszed a szállítódobozba, arra a rövid időre kirakod az erkélyre ha van, vagy megkéred egy barátodat hogy vigyázzon rá a lépcsőházban, vagy ilyesmi.
2. Befogadsz egy cicát, és nyíltan vállalod. Mivel a szerződésedben nincs benne, hogy nem lehet cica, ezért emiatt nem rakhat ki. Illetve ha mégis ki akar rakni, akkor pedig vissza jár neked a kaució, vagy a szerződésedtől függően akár a kaució duplája is, mivel ő szegi meg a szerződést!! Ha nem akarja visszaadni, akkor meg nem fizeted ki az utolsó albérleti díjat és rezsit, és már nagyjából a pénzednél vagy.
Tudom hogy egyik sem jó megoldás, de teljesen megértelek. Megőrülnék ha cicák nélkül kéne élnem.
Egy barátnőm járt egyszer hasonlóan. Neki már volt cicája, de új albérletet keresett. Meg is volt beszélve a főbérlővel, hogy mehet a cica. Erre a főbérlő a költözés napján közölte, hogy bocs, mégse. Szegény lány meg már ott ült a csomagjai tetején, csak a költöztető autót várta. A régi lakásban már nem maradhatott, mert felmondta.
Először komolyan vette, és elvitte a cicát egy ismerőséhez, majd beköltözött a lakásba. Nem tehetett mást. Aztán elege lett, és titokban elhozta a cicát. Végül lebukott, mert egyszer csak hívatlanul beállított a főbérlő, úgy hogy ő ott sem volt. De végül beletörődött, és ott maradhatott a cica. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!