Van egy nyuszim, most kaptam néhány napja. De már igazából nem nagyon látom a jó oldalát, de annyira a szívemhez nőtt, hogy nem tudnék megválni tőle, csak elég nehezen. Mit csinálnátok?
Én már azt sem értem, hogy hogy került hozzád pár napja egy nyuszi, aki 1 hónapos. Annak a nyuszinak még az anyja mellett lenne a helye. Gondold el, elszakították az anyjától, idegen helyre került, most van először egyedül. Csupa stressz szegény!
Neked akkor kellett volna alaposan utánaolvasni a nyúltartásnak, mikor tervbe vetted, hogy lesz egy! Minden nyuszis oldalon leírják, hogy ez vár arra, aki nyulat tart!
Jobb lesz mindkettőtöknek, ha visszaviszed, bár nem tudom, hogy az anyja visszafogadja-e.
Én a helyében vagy szabadon tartanám, de annak az a hátulütője, hogy mindent összepiszkít, összeszőröz...
A másik lehetőség, hogy át/le vinném az esetleges garázsba, pincébe, nyári konyhába és ott elkerítenék egy kisebb helyet neki, hogy ott kimozoghassa magát, vagy a ketrecet átvinni és más mozgás időponthoz szoktatnám, hogy éjszaka nem mennék ki, hanem kialakítanék egy számomra megfelelő időpontot és akkor vinném sétálni, vagy játszanék vele.
Milyen a színe?
1. Napirend kialakítása.
2. Építs neki játszóteret, hogy mozoghasson.
3. Éjszakára vedd ki a zörgős, hangos dolgokat!
foglalkozz vele eleget, hagyd futkosni...amikor te úgymond pihensz, akkor engedd ki annyit meg igazán megtehetsz, hogy addig figyelsz arra a nyuszira...az esti zajokra meg vegyél füldugót, nálam bevált (amikor a szomszéd kutyája még élt beszereztem egy rakat füldugót és azzal aludtam mert az éjszaka közepén képes volt neki állni ugatni a semmit meg vonyítani mint akit nyúznak...bassetek...cöh...) de ettől függetlenül az a nyuszi ugyanúgy unatkozni fog, és ugyanúgy nem lesz boldog ha nem foglalkozol vele legalább napi 2-3 órát...
ui: talán mielőtt kinyafiztad a nyuszit utána kellett volna olvasni kicsit a dolognak :) én mindenesetre megtartanám hamár egyszer elhoztam...PL ha fészbuk helyett olvasol a nyulakról, akkor 1-2 nap alatt normális nyuszi életet tudsz neki biztosítani ha nem sajnálod az időt tőle.
Ha van egy nyúlbiztos játszótér a ketrec körül, vagy a szobádat rendezed át nyuszibiztosra, akkor nem nagy ügy a nyúlfuttatás. Amíg tanulsz, ő lasztizik, kergenyulazik, megrágja a könyveidet, ellopja a tolladat... Szóval nincs vele sok gond. :)
Ha nem akkor futtatod, amikor neki eszébe jut, hanem mindennap ugyanabban az időben, az egyáltalán nem állatkínzás! Nekik is kell a rendszer az életükbe.
Inkább az éjszakai nem alvást kell megoldanod. A füldugó is kreatív ötlet, de az előszobába, nappaliba is kitolhatod őkelmét. Ha aludtál éjjel, reggel sokkal helyesebb minden nyúl... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!