Egyszerűen nem tudom elviselni a macskámat! Rám támad, nem lehet vele egy helységbe megmaradni, minden tiszta macskaszőr, kiengedni nem tudom, a konyhába van kizárva, naponta takarítok, de így is undorító h minden szőrös. Mit csináljak?
Sajnálom az állataidat, komolyan!
Ez a 21. század -.-
Nekem azért van macskám, mert rengeteg szeretetet tud adni, és kapni. Erre vannak az állatok...
A 21. században nem eszel tojást és húst? Nem iszol tejet?
Nem rágnak szét mindent a patkányok? Nincs betörés?
De, eszünk tojást és húst, bla bla bla. Itt nem az a probléma, hogy te azért tartasz állatokat, hogy megedd. Azzal az utolsó mondatoddal, ami felháborító:"Akivel csak a gond van és nem funkcionál megfelelően azt kiselejtezem.
Ez az élet rendje."
Mindegy, nem fogom szét offolni a kérdést egy ilyen szerencsétlen miatt.
A válaszod totál ellentmondásos. Azt írod, nem baj, hogy megeszem az állatot, de akkor mi a baj??
Amúgy meg állatot a szeretet miatt az tart, aki embertől nem kapja meg. Nekem vannak gyerekeim, unokáim, párom, keresztgyerekeim, szüleim... Ők adnak igazi szeretetet nem a kutya meg a macska. Aki az ellenkezőjét mondja, azt rettentően sajnálom!
Én írtam azt, hogy "érzéketlen Darwinista". Ismét hozzászólnék: én például következetesen nem is eszem húst, se semmit , amivel kárt okoznak az állatnak, pláne ha a halálát.
Bár a macska húsevő, sőt, szadizza az egeret, de ő ő, én meg én vagyok, elszomorít, de a macskára ilyesmi is jellemző. Ettől függetlenül imádom a legtöbb állatot, a macskákat is ,egereket is, rovarok nagy részét is, és pl. bár pókfobiám volt gyerekkoromban, mára már szeretettel gondolok rájuk is.
De ettől még NEM TÁMOGATOM (!) mások húsevését, hanem oldják meg önmaguknak!
Persze vannak helyzetek, amikor vagy ő , vagy én: a legyet kikergetem a lakásból, nem csapom le, de ha invázió van, lehet h kénytelen vagyok agresszióra hajlani, főleg szúnyogok esetén; de pl. amikor csak lehet, a lehető legszelídebben védekezem, ám egy szúnyoginvázió esetén már a lehető legenyhébb, ha csapkodok, és esetleg belehal néhány; ez van, az önvédelem jogos és muszáj. Ha egy medve jön velem szemben, van nálam mondjuk lőfegyver, ha pl. sportlövő vagyok (nem vadász), és óvatosan hátraoldalgok, de a medve mégis rám támadna, abba belehalhatnék ,ha nem lövöm le, tehát lelőném. De ez is ritka és extrém helyzet, kivéve annak, aki keresi a veszélyt állandóan.
Visszatérve az előző gondolatmenetemre: nem adok a macskámnak húst, csak ritkán, amikor a velem együtt lakók nagyon idegesek rám emiatt. De nem jó szívvel adok ilyenkor ételt a cicusnak, ha húst adását kényszerítik rám itthon. Fogjon magának egeret, de én nem támogatom ,hogy húst egyen.
Azt mondjátok: édes cicamicuka?? Az egér meg dögöljön meg?? Sajnálom, ha nem megszokottnak tartja a többség a hozzáálásomat, és tudomásul veszem mások másfajta hozzáállását, de számomra meg az nem következetes hozzáállás, hogy az EGYIK ÁLLATOT SZERETITEK, A MÁSIK ÁLLAT ROVÁSÁRA. Pl. ha azért (is) tart macskát valaki, hogy megtisztítsa a lakást az egerektől. Szóval ebben mi a logika?? És mi az empátia?? Nem értem, te a ti dolgotok...
Persze vannak lakások, ahol gyakori az egér. De legtöbbször igenis akad békés megoldás, pl. az étel tárolása egér számára elérhetetlen helyen, pl. síkos asztallábakon nem másik fel, és magasan van. vagy másik helyiségben legyen az étel.
És ahogyan valaki írta is, a méreg se megoldás, a macska ha ráakad egy mérgezett egérre, és elkapja, akkora cica is mérgeződik, szegény. Akárcsak szegény egérke.
Hangsúlyozom: nem támogatom sem azt, hogy más állatokat leöljenek a macskám kedvéért, azaz nem adok neki húst, ha lehet; másrészt nem támogatom azt sem, hogy a macskám egeret fogjon - bár nem is tiltom neki, a természet ha úgy hozza, találkoznak egymással és az egér menekül , a macska meg vagy elkapja, vagy nem.
Még valami: igenis, hogy sokan SZERETETBŐL tartanak háziállatot és nem gépek gyanánt! Ezt tekintem normálisnak, már amely állatot (inkább úgy mondom: akit) lehet otthon tartani úgy, hogy az állatnak alapvetően jó legyen, és a természetből való kiszakítottsága a lehető legenyhébb legyen; na pl. ezért is szerencsés cicát tartani, főleg családi házban, ahol szabadon járkálhat ki-be a cicus.
És tartsuk szem előtt: sokan bár helyesen arra utalnak, hogy a szeretet a legfontosabb, mégis azt inkább elvárják, mint adják, legalábbis erről írnak. Tehát ne feledjük : bár a legtöbb állatban több és tisztább szeretet van ,mint a legtöbb emberben, ez csodálatos; na de az állatok is vágynak szeretetre!
Én azért tartok macskát, mert szeretetet adok neki! Mégis, elvárásom ellenére meglep rendszeresen avval, h őszinte velem és szeretet ad nekem... hálás is vagyok neki ezért.
Egy pókban több tisztesség van , mint a legtöbb emberben, pedig nem rajongok a pókokért, bár elfogadással, szeretettel gondolok rájuk. Kivétel erősíti a szabályt: pl. a hüllők túl ridegnek tűnnek számomra, de elfogadó vagyok feléjük is.
Hangsúlyozom: megvédem magam, ha kell, akár állattal szemben is. HA INDOKOLT. Ami ritka. Nem a dzsungelben élünk. Ha ott élnék, gyakori lenne a közelharc állat és ember között, ilyenkor vagy ő éli túl vagy én, ez más helyzet. De ha nem muszáj, ne legyetek már gyilkosok, se cinkosai a tömegmészárlásnak... bár ti döntötök. Ezáltal a magatok sorsáról is.
A támadás, alaptalan gyilkolászás mögött mindig tudatlanság és empátiahiány rejlik. Önálló gondolkodással orvosolható.
Nem pedig alibikkel és a többségi DIVAT gondolkodásra utalással...
...sőt, pontosítok:
A támadás, alaptalan gyilkolászás mögött mindig tudatlanság, empátiahiány ÉS ALAPTALAN FÉLELEM rejlik. Önálló gondolkodással orvosolható.
Bennem csak akkor van félelem, ha az megalapozott.
(Elnézést a mellégépelésekért, remélem, dekódolhatóak.)
És még valami, csak hogy a megszokott, merev, sematikus, szemellenzős többségi hozzáállásra utaljak:
A macskatartók egy része dörzsöli a tenyerét: "á de jó :) a cica még egér ellen is jó. :) " .
MIKÖZBEN NEM KEVÉS A RÁGCSÁLÓKAT HOBBIBÓL TARTÓK SZÁMA!
_ ! _ PL. HÖRCSÖGTARTÓK!
_ ! _ NESZE A LOGIKÁTOKNAK..... :S A "marha nagy empátiátokról" nem is beszélve....
Elnézést, nem szeretnék senki se megbántani, és tudomásul veszem mindenki hozzáállását, de ha mások az én tiszta logikámat és empátiámat becsmérlik, akkor nekem is lehet meglátásom, ami legalább megalapozott és következetes. Ráadásul az enyém empatikus, következetes, igazságos és szeretetteli.
Még rátok, tömeggyilkosságot támogatókra is szeretettel gondolok, nem azért , mert "ééén" a kib*szott nagy "buddha", vagy anyámtyúkja, akármi lennék, hanem mert EZT TARTOM ÉS ÉRZEM TERMÉSZETESNEK, ÉRZELMILEG ÉS LOGIKAILAG HELYTÁLLÓNAK, MEGALAPOZOTTNAK. Hétköznapi ember vagyok. Ennyi.
"Amúgy meg állatot a szeretet miatt az tart, aki embertől nem kapja meg."
Jé, ez érdekes...Menyasszony vagyok, 9 hetes terhes, és szerelemben élek. Van kutyám, macskám, papagájom. És a macskát nem egérfogónak, a kutyát nem riasztónak használom...Na, itt van ellentmondás. Miről beszélsz? Unokáid vannak? Szegények...milyen lehet úgy felnőni, hogy a kutya-macska csak egy állat, nem kell szeretni, ha nem felel meg az elvárásomnak, akkor meg ki kell szelektálni. Majd ha az unokád megbukik egy tantárgyból, akkor őt is szelektáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!