Most kaptam egy 8 hetes macskát. Az elmúlt pár napban mindenféle ételell etettem. A virslitől a levesig. De vettem neki whiskas szárazeledelt és tasakos kaját. De mikortól adhatok neki? es naponta hányszor?
Szia, a kiscicának ne adj még össze vissza kaját, amíg fejlődik az emésztőrendszere. Óvatosan csak! Ha kölyöktápot vettél, azt áztasd be vízbe, úgy eheti és a tasakost is. De: ne whiskas-zal etesd, nem jó, ahogy a többi szupermarketes táp sem. Írták már: tele van olyan anyagokkal, ami nem bele való.. És adhatsz neki táp mellé túrót, kafírt, natúr joghurtot, húst, csirke,pulyka,marha..stb (csak sertést nem nyersen)húst, nyakat.. A csirkecsonttal vigyázni kell, mert szilánkosan törik főzve-sütve.De ugye egeret is egyben esznek meg.
Az utolsó válaszolónak: nálunk a legjobb cicatápot eszik a macsekok és a 7kg-os zsák 12 000 Ft, egy napra 100 Ft jut, mivel 5-6 hónapig kitart és kevesebb kell belőle, mint egy rosszabb minőségűből. Tasakost is adhatsz majd neki, de amire figyelj: tilos cukor (bármilyen formában-cukorrépa, karamell stb), színezék, tartósítószer, ízfokozó, színezék a tápokban és a gabona, kukorica sem kell egy ragadozónak. Ahogy írták: egy jó minőségű tápban benne van minden vitamin, főként taurin, ami kell, e mellé adj neki -akár házikosztot, de az ne a maradék legyen, mert a fűszeres dolgok nem jók nekik. Persze ha egyszer-egyszer kap majd (később),az nem gond.
Amíg kicsi, addig nálunk mindig volt kinn szárazkaja, mert fejlődő szervezet.De akkor mellé kell vizet biztosítani-tényleg rá van írva a tápra.
Jó cicázást!
Az utolsó válaszolónak igaza van.
Én is most kapok macskát, és beszéltünk egy szakértővel aki szerint a macska felnött korában ne egyen annyi tasakos kaját, de viszont a legjobb ha csak tápot kap de száraz mindig legyen előtte, és friss víz.
Én is a legjobb táppal etettem az eddigi macskáimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!