Egyszerűen nem tudom elviselni a macskámat! Rám támad, nem lehet vele egy helységbe megmaradni, minden tiszta macskaszőr, kiengedni nem tudom, a konyhába van kizárva, naponta takarítok, de így is undorító h minden szőrös. Mit csináljak?
Szia!
Nekem is volt egy bolond macskám, akit el kellett ajándékoznom, de rájöttem miért lett olyan amilyen, és most hogy tanultam a hibáimból, van egy édes kis bújós szőrgombolyagom:)
Szóval:
Az első hibánk az volt, hogy a szüleim ágyában akart aludni, de apukám nem akarta, és emiatt lett frusztrált. Bekattant. Sok mindent nem engedtünk meg neki, a bátyám túlhergelte a játékokkal, ahogyan én is, és engem is harapott, karmolt, támadott.
A te hibád az, hogy bezártad egy helyiségbe, ahol nem tud játszani. Nekem a szobámban van a macsek, ami nem túl nagy, de tele van játékokkal, friss vízzel, étellel, és az ágyamban alszik, mindenhová bemehet. és emiatt kiegyensúlyozott.
Ezt már eléggé elszúrtad, érdemes elajándékozni állatszerető gazdiknak. a miénk is jó helyre került, a férfi küldött róla képeket. Lett egy cicatársa, az egész lakást uralhatta, és a férfi ágyában aludhatott...
sok szerencsét.
Szerintem keress neki új gazdát. Nem azért mert nincsen megoldás a problémádra, hanem mert látványosan nem szereted. Jobb lenne neki egy olyan helyen ahol szeretve van.
Amúgy még nagyon fiatal, azért "támad". Csak játszik. Úgy 4-5 hónap és kinövi. A szőr meg együtt jár a macskatartással, ezt tudhattad volna mielőtt befogadtad.
én is azt javaslom, hogy keress neki egy olyan gazdit, akinek nincs "elege a macskából" és tudja szeretni a cicához tartozó tulajdonságokat.
Ennyi erővel ha ne adj isten a gyereket pl. hiperaktív lesz vagy egyéb ilyen, akkor belőle is eleged lesz és kizárod valahova?
Macskának alapból nem lakásban van a helye. Engedd ki a nagyvilágba hadd legyen szabad. Az ajtó előtt meg legyen egy tálkája, hogy ha nem sikerült a vadászat hazamehessen jóllakni.
Azért nem jó ez a fórum, mert itt csak extra szemellenzős macskaimádók válaszolnak...
Pedig mióta macska él a Földön, ők mindig is szabad lelkek voltak, éjszakai ragadozók, nem agyonpátyolgatott lakásban dédelgetett cica-micuskák...
Nálam minden állat okkal van tartva. Szárnyasok a tojásért és a húsért. Kecske a tejért és a fűnyírásért. Nyúl a húsért illetve pénzért. Kutya a tolvajok ellen. Macska az egerek és patkányok irtására.
Aki ellátja a feladatát és hasznos, az jól van tartva és meg van becsülve. Akivel csak a gond van és nem funkcionál megfelelően azt kiselejtezem.
Ez az élet rendje.
"Pedig mióta macska él a Földön, ők mindig is szabad lelkek voltak, éjszakai ragadozók, nem agyonpátyolgatott lakásban dédelgetett cica-micuskák... "
Régen nem volt patkányméreg sem, meg ragacs, meg sorolhatnám. És ha a macskád azt az egeret eszi meg, akkor megpusztul. Nem kellene a most-ot a rég-hez hasonlítani!
" Akivel csak a gond van és nem funkcionál megfelelően azt kiselejtezem."
A 21. században élünk ember, és ha megadnád az állataidnak a lehetőséget, hogy igazán megmutassák neked, milyen a te szemedben az a "csak egy kutya", "csak egy macska", stb, akkor csodálkoznál. Képesek szeretetet adni. Amíg te egy macskát azért tartasz, hogy egeret fogjon, más azért tartja, mert többet lát abban a macskában egy egérfogónál. Kutyánál úgyszintén. Azt meg se merem kérdezni, nálad mit jelent a kiselejtezés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!