Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Valaki segítsen! Mit tudok...

Valaki segítsen! Mit tudok ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Kiugrott a cicám az ablakon, 3. emelet, de nem beton van alattunk, hanem amolyan udvar féle. Nemrég történhetett, valamikor 8 és 11 óra között. Eddig kerestem, de nem találom sehol, ráadásul a drága jó anyám felzavart, hogy ne legyek lent a sötétben, mert így nem tud aludni..... Szerintetek hazajön? Ha elkóborolt nem lehet nagy baja, nem? Ha kivilágosodik azonnal elindulok keresni, addig is nyitva hagytam az ajtót a lépcsőházba, hogy fel tudjon jönni. Nekem ő a "szemem fénye", mióta megvan könyörögtem hogy ne hagyják nyitva azt a k.rva ablakot, ha nincs itthon senki, vagy nem tudunk rá figyelni.... megőrülök, ha valami baja van:((
2012. szept. 10. 00:57
1 2
 11/16 blackcats ***** válasza:
Örülök, hogy meg találtad a cicusod. Én a 8.-on lakok ez nagyon rizikós magasság, de macskaháló van minden nyílászáron ezzel kitudom küszöbölni a kiugrás veszélyét(csak javaslat).
2012. szept. 10. 19:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, én is terveztem a macskahálót egész nyáron, csak mindig elment valami másra a pénz, meg mindenki mondta, hogy ne legyek hülye, nem ugrik ki. Na, hát most megtörtént a baj, szúnyoghálót akarnak feltenni, de a macskahálóból nem engedek, nem várom meg, míg a szúnyoghálóval is történik valami...
2012. szept. 10. 19:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Az a "jó" (ha lehet ilyet mondani), minél magasabbról esik, mert akkor van ideje megfordulni és kifeszíteni a lábai között a bőrt, amivel szinte vitorlázik. Enyém a fotelből esett fejre (szerintem elzsibbadhatott a lába és nem tudott rendesen mozogni), és agyrázkódást kapott. Szerencsére néhány óra alatt helyrejött. Kérdező: el sem hiszed, mennyire örülök, hogy megkerült, én írtam, hogy az enyém tűnt el 1 hónapra.
2012. szept. 10. 20:08
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :) Egész nap nyúzom, és ő is nagyon bújik hozzám, nagyon megijedhetett, mert amúgy nem az a bújós cica, napi max. fél óra, amit kibír simivel, most meg itt alszik mellettem. Tanultam az esetből, csütörtökön lesz pénzem, és megyek is macskahálót venni.
2012. szept. 10. 21:53
 15/16 Mecse ***** válasza:

Örülök hogy meglett a cicád! :)

Vlsz. hogy már megvetted a macskahálót, de gondoltam leírom ezt akkor is, hátha valaki másnak majd segít.

Én a 4. emeleten lakom, és nekem külön szúnyoghálós ajtó volt feltéve az erkélyajtómon kívülre hogy ki lehessen járni de szellőztetni is lehessen a rovarok hada nélkül. Az összes többi ablakomon is sima szúnyogháló volt.

Szóval, gondoltam nem lesz semmi gond a cica + sima szúnyogháló párosításból. Tévedtem, de nagyot. A macskámnak pár szellőztetési alkalomba telt mire kitalálta hogy az ő karma áthatol a szúnyoghálón és mire észbe kaptam kirohant az erkélyre. Szerintem öregedtem 30 évet az alatt a 10 másodperc alatt. Kirohantam utána, ő meg annyira megilletődött a "külvilágtól" hogy vissza is rohant azon a szakadáson amin kijutott.

Amióta ez megesett, az összes szúnyoghalót lecseréltem acél szúnyoghálóra :) Így lehet nyugodtan ablakot nyitni bárhol, az acélhálót nem viszi a cicám karma (pedig megpróbálkozott vele azért :D). Ugyanolyan finom szálú mint a "rendes" szúnyogháló szóval ugyanúgy átlátsz rajta, teljesen ugyanúgy néz is ki, csak macskabiztos :).

Így rovarok kint, cica pedig bent tud maradni. Én is macskahálót akartam először, de akkor nem lehetne ablakot nyitni mert amikor szúnyogok vannak akkor teljesen ellepik a környéket, a melegtől meg nem lehet aludni.

2012. szept. 17. 17:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszod:) Én is gondolkodtam ilyen erősebb szúnyoghálóban, de attól féltem, hogy a ragasztás lejön, és abból lesz majd probléma.
2012. szept. 17. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!