Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi tegyek, hogy eltüntessem?

Mi tegyek, hogy eltüntessem?

Figyelt kérdés

Van a környékünkön egy kóbor macska. Teljesen vad és az összes házi cicát bántja.

Az én cicám előbb hót véresen jött haza, a nyaka szétharapva, nyakörve sehol, a szemét nem tudja kinyitni és sántít. Láttam az ablakból, ahogy ez a dög elkapta.

De mindegyik macskát bántja, nem csak az enyémet.

Mit csináljak vele?

Szeretném menhelyre vitetni. Tudom, volt gazdája, aki kitette az utcára, tehát 100%, hogy kóbor.

Félek, hogy veszett lesz az én szemem fénye egy ilyen mocsok miatt.

Imádom a macskákat, de ez tűrhetetlen.

Esetleg valami más megoldás, amivel távol maradna ettől a helytől, ha a menhelyes nem jön össze?

2009. júl. 27. 09:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Istenem néhányan de sötétek vagytok..

Nagy ívben lesz.rom, hogy mi lesz a másik macskával. Aki az enyémet bántja, annak itt nincs maradása. Ennyi.

Egy pillanatra meg is sajnáltam, hogy a gazdája kidobta, de azon is elgondolkozom, vajon miért?

Talán mert már akkor ennyire agresszív volt. De nem is érdekel, nekem nem ez a lényeg.

Párral előttinek írnám, hogy pici kora óta fél az autók zajától és esze ágában se volt eddig kimenni.

Meg a mi kapunkon nem is tud, mert olyan kicsi a rácsok között a rész.

Most lesz ivartalanítva szombaton.

2009. júl. 27. 13:29
 12/21 A kérdező kommentje:

Pontosabban érdekel a sorsa annyira, hogy minél előbb elpateroljam innen. Megsúgom, hogy a szomszéd fajmacskának már kikaparta a szemét.

Te talán szeretnéd úgy viszont látni a tiédet?

Gondolkozz már egy kicsit....

Ha nagyon akarod neked adom szívesen ezt a dögöt, gyere érte, ha már ekkora állatvédő vagy.

2009. júl. 27. 13:32
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt a pont! Ha ivartalanítod, akkor lehet, hogy többet oda sem megy a másik macska. Azért szajkózzák olyan sokan az ivartalanítást, mert a legtöbb problémára megoldást jelent. A verekedésekre mindenesetre legtöbbször...
2009. júl. 27. 13:57
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

Na, alljunk meg egy szora! Eddig azt hittem, a te macskad mar ivartalanitva van.

Mert ha nem, es kandur, es feltetelezem a dog is az, akkor ha elvonatkoztatunk az "enyem-nemenyem" kerdestol, a keplet ennyi: a dog atment a te macskad szemelyes teritoriumaba, amit a szemedfenye nagy onerzetesen nem viselt el. A gond csak ott volt, hogy nem jol merte fel az eroviszonyokat, a masik meg mivel se nem kedves, se nem nyugodt, se nem pozitiv eleterzesekkel nem volt telve, rendesen helybenhagyta a (o szemszogebol nezve) kis meregzsakot.

Na ennyit a sotetsegrol. Az allatok allatok, es nehany jolkiismerheto torvenyszeruseg jellemzo rajuk.

Mas: kosz, mar van eleg macskam, oszinten szolva, "ipari mennyiseg" ezert bar szivem szerint mondanam, oke, siman bevalalom (mert mar volt dolgom ilyen macskaval, megszelidult.) csak ezert az egy dolog miatt nem tehetem.

// Es most konstruktiv megoldas: kapd el, es vidd el a kornyekrol is, hamar nem akarsz vele meg veletlenul se foglalkozni. De azert, gondolj bele, mondjuk valaki olyan koltozne melled, aki mondjuk allergias a macskaszorre, es ugydont, meg a keritesen kivul is irritalja a szemedfenye. Es az lesz a mottoja "Leszerom mi lesz a mas macskajaval, nekem csak az en eletem a fontos". Es mondjuk, eziranyba tesz is dolgokat. Igaza lesz-e? //

(Egyebbkent, nem is tudom, minek is irok ide. Manapsag az emberek annyira belefajdultak a ÉN-be. Egyszeruen attol tartok, ezen ervek mar nem jutnak at, csak a kalapacs... Tudod mit? Igazad van. Zard be a szemedfenyet, es tegyel ki a masiknak merget. Az majd jol elintezi. Es ha veletlenul a szomszed(ok) valojaban nemkobor macskaja, vagy amugy is gazdatlan vadallat eszi meg, tegyel arra is magasrol - hiszen ahoz nincs semmi kozod, nem a tied...)

2009. júl. 27. 14:10
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen, tudom és köszönöm a választ.

Nemrég költöztünk ide, eddig nem volt szükség ivartalanításra, remekül elvolt a másik kertben egyedül, arrafelé nem is jártak macskák.

Ez nekem új, és a legfőbb az ő egészsége. Azért is viszem szombaton.

2009. júl. 27. 14:11
 16/21 A kérdező kommentje:

Engem csak az bánt kedves utolsó, hogy ilyen hangnemben beszélsz egyből valakivel akit nem is ismersz.

Tudnod kell, hogy az ő vad kölykét fogadtam be 3 hete az én "szemem fénye" mellé.

Nem vagyok szívtelen, főleg nem akarok rosszat a macskámnak, de az első az enyém, akiért már nagyon sok mindent megtettem. Nem akarom elmesélni, de ha tudnád, talán máshogy állnál hozzám.

A vad dög 3 kölykének próbálok gazdát találni neten, s mint mondtam az egyik nálam lakik.

Én nem akarlak téged bántani, látom ugyanúgy szereted a macskákat mint én.

Csak azt értsd meg,hogy én nagyon szeretem az enyémet és rettegek attól, hogy kóbor macskák szétcincálják.

Csatakokban hiányzik a gyönyörű hosszú szőre, mindenhol sebes és látom, hogy fáj neki.

Én egyelőre ezt tartom szem előtt.

Bocsánat ha megbántottalak, csak hirtelen be tudok rágni.

Szép napot!

2009. júl. 27. 14:17
 17/21 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kerdezo: latod, ezt teszi velunk ez a vilag -_-! En is egybol azt felteteleztem rolad, hogy egy olyan vagy, aki csak a magaera tud gondolni, sajnos mar tul sok az ilyen ember. :/

Ugyhogy bocsanatot kerek a szavaimert, es foleg, hogy lattatanban iteltem.

// De ettol fuggetlenul meg mindig azt gondolom, a legjobb lenne elkapni es ivartalanittatni. (Foleg, ha raadasul "szanaszet hagyja a kolykeit.) //

(viszont, akkor a dog most milyen nemu? Mert elegge keves eredendoen agresziv nostenymacskat lattam eddig (osszesen 2-ot) (es abbol csak az egyiknel hozott megoldast az ivartalanitas..)

2009. júl. 27. 14:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
biztos hogy a többi macskával is ő bánt el annyira?
2009. júl. 27. 18:35
 19/21 A kérdező kommentje:

A másik macska is kandúr, csak onnan gondolom, hogy az ő kölykei, mert ugyanúgy néznek ki és a környéken nincs másik ilyen színű cica.

Azt pedig a szomszédok mesélték, hogy ő szedi szét az összes macskát. Meg sajnos látom is az ablakból, mikor hallom, hogy verekednek, kinézek és mindig ő a ludas. A többiek tök aranyosan elnapozgatnak egymás mellett, már az enyémet is befogadták.

Hát köszönöm a válaszokat, megpróbálom valahogy elkapni. Talán kajával lesz a legjobb magamhoz szoktatni és mikor szelídebb, lépni valamit.

Szép estét nektek!

2009. júl. 27. 18:47
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyebbkent, eselyes, hogy ha etetessel odaedesgeted magadhoz, alapjaraton nyugottabb lesz - lesz fix elelemforassa, igy joval kevesbe lesz fontos neki a teritorium - a szaporodasi teritorium mas kerdes - de irod, a tobbi is siman elvan egymas mellett, igy lathato, az kevesbe lenyeges.
2009. júl. 27. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!