Meddig elhet egy szaraz FIP-es cica?
Szia! Egyszer sem evett? % hete nem eszik?
Nekem volt Fip-es cicám kettő is, és nem altatta el az orvos. Lekezelte, és mondta, hogy meg fog halni. Meg is haltak szegények. Bár nekik nagy volt a hasuk. Neked nincs olyan, hogy néha eszik a cica? honnan tudod, hogy fipes? Nagyon le van soványodva, vagy azért eszik, nincsen láza?
Vidd orvoshoz, mert nem aelaltatná, hanem adna gyógyszereket. Sajnos mindenképp el fog pusztilni, de ismertem olyan FIP-es cicát aki még 3 évig élt.
(Rendszeres orvosi ellenőrzés és kezelés mellett)
Nekem van egy jó szer, ami kicsit jobbá teszi az állapotát, ha adsz neki Immunovet-et állatpatikába lehet kapni, és pici vízben feloldok 2 kiskanál ilyen port, összekeverem, és 10ml-s fecskendővel felszívom(tű nélküli)és a cica szájába óvatosan beleadagolom. Nekem eddig még minden macskámnak jobb közérzete lett, de sajnos halálos és fertőző ez avírus más cicákra nézve. Napi 2 -szer kell adni.
Nekem is most gyógyulgat az egyik cicám, egy héttel ezelőtt nem evett gubbasztott, és magas láza volt. elvittük orvoshoz (eki télen is uez volt), az orvos azt mondta, lehet h egy léguti fertőzést okozó vírus(neki van ebből baja)vagy lehet h macskaleukózisos...hát, de mivel ilyen megbetegedésű macsekunk még nem volt, remélem, h nem az a baja, mert az is halálos.
Ma már evett, 3 napja nincs láza, adagoltam neki az immunovetet a antibiotikumot kihányta mindig, de atüdejével még vannak bajok. őt is vissza kell vinnem.
Vérvizsgálattal meg lehet állapítani, hogy a többi cicád is fertőzött-e.
Ha együtt tartod őket akkor nagy a veszélye, hiszen igen ragályos betegség. Vizsgáltasd meg őket!
Szia. Mindkét cicám FIP pozitiv lett 2 éve. Feline interferon kezelést kaptak. Nem ajánlgatásképp mondom, mert iszonyat drága (akár többtízezres tétel adagonként) és ráadásul nem mindig használ, de a cicáim megmaradtak és azóta szinte semmi gond nem volt.
Igaz, ha jól emlékszem nem a haspuffadós, hanem a köhögös vállfaja volt - azt mondják ez más, de talán mintha súlyosabbnak mondták volna. Mikor a nagyobbik bekerült, már majdnem összeomlott a tüdeje, de rendbehozták. Sokáig gyógyszereztük és mikor kiderült h a másik is beteg, az is megkapta az interferon adagot. A nagyobbik, aki a tüneteket produkálta, már egész halvány tesztet produkált tavaly tavasszal. Folyamatosan kapnak immunovetet ill egy másik hasonló vitamint, váltogatva.
Remélem tudtam vmit segíteni, kitartás.
Szia, mi ujsag a cicaval? Azota majdnem 3 ev eltelt, remelem, hogy sikerult valami csodaszert talalni!
A 8. hozzaszolotol kerdeznem - hatha valami csoda folytan olvassa - hogy tenyleg sikerult kigyogyulni a cicoknak a FIP-bol? A nedves valtozatbol? Ez hihetetlen! Azota minden rendben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!