Miért múlhatott ki a kiscicám?
Volt két kiscicám kb.5 hetesek,jól szopiztak.Az egyik ma pár óra leforgása alatt kimúlt.Kinti cicák voltak.Semmi előjelét nem mutatta,hogy baja van,szeretett szopizni és már a tejet is lefetyelte amibe picike kenyérdarabkákat morzsoltam.Mikor kimentem az egyik már nem mozgott a,a másik meg nem tud lábra álni,könnyes a szeme és bágyadt.
Amelyik kimúlt ,utánna megtapogattam a hasát és kemény hosszúkás görcsöket vettem neki észre.
Amelyik még él annak meg olyan mintha menne a hasa,az anyja nyalogassa.
Lehet ,hogy túl ették magukat?Nem szabadott volna kenyeres tejet adnom nekik?
Második éjszakát is átvészelte,anyja állandóan mellette van.Szokott szopizni,tehát étvágya is van neki.Már ügyesebben járkál anyja után,követi,de még mindíg dőlöngél kicsit,mintha szédülne.
Soha nem látom kakilni a kicsit,már a hasát is maszíroztam .A meghalt cica olyan volt mint aki fel van pukkadva,kemény görcsök voltak a hasában.
De én is vírusos francra gondolok,nem bélcsavarodásra ,érdekes a két cila egyszerre lett beteg.
Szerintem nem ettek a kenyérből,mint írtam előzőleg,mindíg a tálka alján maradt a kenyér.
Majd még írok.
Köszi mindenki hozzászólását!!
azért dűlöngél mert most tanul még úgymond járni, sztem nincs köze a betegséghez.
kaki meg azért nincs mert az anyja felissza, ő tisztogatja, majd ha nem csak inni fog, hanem enni is, akkor már lesz neki rendesen. Amúgy egy kis parizert adhatsz neki kis darabokban, lassan el kell kezdeni ennie, ha már 5 hetes múlt.
Nos ez világos
1.azért volt olyan a hasa,mert egyrészt vannak olyan cicák,akik nem tudják megemészteni a tejet.Másrészt meg kenyeret adni nagyon nagy marhaság volt, hiszen attól is fel tud puffadni meg lehet h mivel igen pici volt belehalt a gyomorgörcsbe.
Ha azt szeretnéd h a másik megmaradjon,akkor vagy vegyél neki kölyöktápszert v kecsketejet.
De miért is nem az anyjától szopizik??
Kakilni meg azért nem látod mert amikor az anyukája elkezdi tisztogatni,ő akkor kaksizik.
Remélem megúszta :)
egyébként ez egy randa vírusfertőzés vajmi keveset tehetsz róla
max ha oltatsz de hát az nem 2 fillér sajnos
jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!