Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért múlhatott ki a kiscicám?

Miért múlhatott ki a kiscicám?

Figyelt kérdés

Volt két kiscicám kb.5 hetesek,jól szopiztak.Az egyik ma pár óra leforgása alatt kimúlt.Kinti cicák voltak.Semmi előjelét nem mutatta,hogy baja van,szeretett szopizni és már a tejet is lefetyelte amibe picike kenyérdarabkákat morzsoltam.Mikor kimentem az egyik már nem mozgott a,a másik meg nem tud lábra álni,könnyes a szeme és bágyadt.

Amelyik kimúlt ,utánna megtapogattam a hasát és kemény hosszúkás görcsöket vettem neki észre.

Amelyik még él annak meg olyan mintha menne a hasa,az anyja nyalogassa.

Lehet ,hogy túl ették magukat?Nem szabadott volna kenyeres tejet adnom nekik?

2012. jún. 18. 22:24
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
Milyen oldalon olvastad ezt? valamii hülye mindenkilapja.hu-n?
2012. jún. 18. 23:05
 12/54 anonim ***** válasza:

Elöző vagyok: Valoszinű hogy olyan oldalon olvastad mert amúgy ha egy rendes állatokkal foglalkozó oldalon olvastad volna akkor ilyeneket kellet volna olvasnod:

A kiscicáknak nem szabad tehéntejet adni !

A fiatal kiscicáknak szervezete egy laktóz nevű enzimet tartalmaz, ez segít nekik megemészteni az anyjuk tejét, de a tehéntejnek teljesen más az összetétele. A laktóz szintje magasabb, a kalcium-foszfor aránya más és nem tartalmaz annyi fehérjét és zsírt, ami a kiscica táplálásához és növekedéséhez szükséges. Amellett, hogy nem tartalmaz elegendő tápanyagot, a tehéntej komoly hasmenést okozhat a fiatal kiscicáknak, mivel annyira eltérő attól a tejtől amihez ők hozzászoktak. A hasmenés a kiscicáknál hamar életveszélyessé is válhat a dehidratáció miatt

2012. jún. 18. 23:08
 13/54 A kérdező kommentje:
Akkor ha megéri a reggelt a cicám,nem adok neki tejet többet,az tuti.
2012. jún. 18. 23:15
 14/54 anonim ***** válasza:

Megint az elöző vagyok :

Kenyérrel kapcsolatba:

Nem ajánlott az etetése a következő ételeknek:

régi, hosszan tárolt macskaeledelek

kenyér

halak szálkával

nyers hal

szárnyas csontok halszálka

hideg táplálék sajt

apró csontok

burgonya

sütemény

káposzta

sonka

hüvelyesek

szalonna

pástétomok

kolbász romlott élelmiszer

disznóhús

2012. jún. 18. 23:16
 15/54 anonim ***** válasza:
Ne tejet ne adj neki, vagyis hát azt se adj, de ha megéri vidd el orvoshoz hátha tud valami gyógyszert adni.
2012. jún. 18. 23:17
 16/54 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy nem mindíg futja cica eledelre.Már ha egyéltalán szükség lesz még rá.!
2012. jún. 18. 23:19
 17/54 anonim ***** válasza:
Hát adj neki más kaját ami van otthon, gondolom nem csak kenyér meg tej van .
2012. jún. 18. 23:24
 18/54 A kérdező kommentje:

Ilyen pici cicáknak,úgy gondoltam ,hogy kezdetnek tej meg kenyér.De nem volt jó ötlet.

Most meg gyötör a lelki ismeretem,hogy az én butaságom végett múlnak ki a cicáim.Halálra etettem őket.

2012. jún. 18. 23:28
 19/54 anonim ***** válasza:

Majd ráérsz adni nekik 1-2 héttel később rendes kajákat, mert 5 hetesen még az anyjuk táplálja.

Gondolj arra, hogy más miatt haltak meg, vagy nézd a jó oldalát, hogy máskor jobban utána nézel az ilyen dolgoknak.

2012. jún. 18. 23:37
 20/54 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszát!

Félek a reggeltől,ugyan él -e még majd a kis Fáncsi cica,mert úgy neveztem el.Kis kíváncsifáncsi.

2012. jún. 18. 23:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!