Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért múlhatott ki a kiscicám?

Miért múlhatott ki a kiscicám?

Figyelt kérdés

Volt két kiscicám kb.5 hetesek,jól szopiztak.Az egyik ma pár óra leforgása alatt kimúlt.Kinti cicák voltak.Semmi előjelét nem mutatta,hogy baja van,szeretett szopizni és már a tejet is lefetyelte amibe picike kenyérdarabkákat morzsoltam.Mikor kimentem az egyik már nem mozgott a,a másik meg nem tud lábra álni,könnyes a szeme és bágyadt.

Amelyik kimúlt ,utánna megtapogattam a hasát és kemény hosszúkás görcsöket vettem neki észre.

Amelyik még él annak meg olyan mintha menne a hasa,az anyja nyalogassa.

Lehet ,hogy túl ették magukat?Nem szabadott volna kenyeres tejet adnom nekik?

2012. jún. 18. 22:24
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

Sajnálom a kiscicát!

De!Kenyértől és tejtől nem pusztul el!Bélcsavarodás jutott eszembe elsőnek,de rengeteg vírus van amibe belehalhatott a cica.Lehet ez fertőző macskabetegség amit anyatejen át szívtak magukba úgy,hogy az anyuka nem beteg csak vírushordozó.A másik cica jól van?Majd írd meg,hogy mit mondott az orvos!

2012. jún. 19. 07:45
 22/54 A kérdező kommentje:

A kiscica átvészelte az éjszakát,de nem valami jól van,szédeleg,alig bír menni.Most kint fekszik az anyjával az udvaron a fűben.Néha szopizik egy kicsit.Az anyja sokat nyávog,mintha keresné a másik kicsinyét.

Állatorvost sajnos le kellett fújni mert a párom szerint,ezt nem engedhetjük meg magunknak anyagilag,így is elég nehezen élünk meg,nincs erre keretünk.

Hát maradt a reménykedés,hogy hátha kipiheni a betegséget.

2012. jún. 19. 14:52
 23/54 anonim ***** válasza:
már megint kezdik ezt a tejes marhaságot. én mióta élek (23 év) folyamatosan voltak, vannak macskáink. mindig tehéntejet adunk nekik és semmi bajok sincs. kicsi koruktól kezdve, azon tanultak meg inni. amelyik meg elpusztult, az más miatt volt, pl megmérgezték, öreg volt, megölte az idegen kandúr, vagy csak szimplán eltűnt.
2012. jún. 19. 22:32
 24/54 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a tehéntej okozta a bajokat, hanem a kenyér. Már ha nem parvó vírusról van szó.

[link]

2012. jún. 19. 23:34
 25/54 anonim ***** válasza:

igen vírus lesz sajnos szerintem is dehogy a tej attól nem hal meg...nem tett jót de nem hal megtőőle

hogy vagytok???

2012. jún. 19. 23:43
 26/54 anonim ***** válasza:
Macska parvó az emberre is veszélyes! Olvas el és fertőtleníts!
2012. jún. 19. 23:46
 27/54 anonim ***** válasza:
ezt honnan veszed????
2012. jún. 19. 23:50
 28/54 anonim ***** válasza:

Hogyan terjed a vírus?

A macska parvovírus rendkívül szívós és hónapokat, sőt éveket is élhet. Könnyen terjed macskáról macskára illetve macskáról emberre. Közös etető és itató tál, ágy használatával a macskák ápolása során bolha is terjesztheti méhen keresztül, egy fertőzött nősténytől az emberek is átvihetek a parvovírust egyik macskáról a másikra, ruhával, cipővel és kezükkel.

2012. jún. 19. 23:53
 29/54 anonim ***** válasza:
ezt én is olvastam de mit okoz emberben???
2012. jún. 19. 23:54
 30/54 anonim ***** válasza:

Tuti nem te vagy a hibás kérdező

lehet macska nátha is azt hiszem

2012. jún. 19. 23:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!