Miért múlhatott ki a kiscicám?
Volt két kiscicám kb.5 hetesek,jól szopiztak.Az egyik ma pár óra leforgása alatt kimúlt.Kinti cicák voltak.Semmi előjelét nem mutatta,hogy baja van,szeretett szopizni és már a tejet is lefetyelte amibe picike kenyérdarabkákat morzsoltam.Mikor kimentem az egyik már nem mozgott a,a másik meg nem tud lábra álni,könnyes a szeme és bágyadt.
Amelyik kimúlt ,utánna megtapogattam a hasát és kemény hosszúkás görcsöket vettem neki észre.
Amelyik még él annak meg olyan mintha menne a hasa,az anyja nyalogassa.
Lehet ,hogy túl ették magukat?Nem szabadott volna kenyeres tejet adnom nekik?
Sajnálom a kiscicát!
De!Kenyértől és tejtől nem pusztul el!Bélcsavarodás jutott eszembe elsőnek,de rengeteg vírus van amibe belehalhatott a cica.Lehet ez fertőző macskabetegség amit anyatejen át szívtak magukba úgy,hogy az anyuka nem beteg csak vírushordozó.A másik cica jól van?Majd írd meg,hogy mit mondott az orvos!
A kiscica átvészelte az éjszakát,de nem valami jól van,szédeleg,alig bír menni.Most kint fekszik az anyjával az udvaron a fűben.Néha szopizik egy kicsit.Az anyja sokat nyávog,mintha keresné a másik kicsinyét.
Állatorvost sajnos le kellett fújni mert a párom szerint,ezt nem engedhetjük meg magunknak anyagilag,így is elég nehezen élünk meg,nincs erre keretünk.
Hát maradt a reménykedés,hogy hátha kipiheni a betegséget.
Szerintem nem a tehéntej okozta a bajokat, hanem a kenyér. Már ha nem parvó vírusról van szó.
igen vírus lesz sajnos szerintem is dehogy a tej attól nem hal meg...nem tett jót de nem hal megtőőle
hogy vagytok???
Hogyan terjed a vírus?
A macska parvovírus rendkívül szívós és hónapokat, sőt éveket is élhet. Könnyen terjed macskáról macskára illetve macskáról emberre. Közös etető és itató tál, ágy használatával a macskák ápolása során bolha is terjesztheti méhen keresztül, egy fertőzött nősténytől az emberek is átvihetek a parvovírust egyik macskáról a másikra, ruhával, cipővel és kezükkel.
Tuti nem te vagy a hibás kérdező
lehet macska nátha is azt hiszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!