Az ivartalanítás megoldja a jelölgetést?
Figyelt kérdés
Nyáron lesz egy éves a macskám, eddig teljesen szoba tiszta volt, sosem "tévesztett". Az utóbbi időben azonban lepisilte az ágyat, a kanapét, a fotelt, a párnát, még az elöl hagyott táskámat is. Egy ideje már tervben van, hogy elvisszük ivartalanítani, de sajnos még nem tudtunk rá sort keríteni, de úgy tűnik a héten már meg fog történni. A kérdés természetesen az, hogy az ivartalanítás megfogja-e szüntetni, ezt a kellemetlen szokását? Van valakinek ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalata? Sajnos lassan már nem győzöm mosni a lepisilt holmikat, plusz ez a szag...2012. máj. 6. 15:46
1/4 anonim válasza:
Jobb lett volna félévesen ivartalanítani,akkor el se kezdi.
Biztos jobb lesz, de sajnos vannak olyan macskák, akik megszokásból jelölgetnek tovább. Tehát minél előbb, amíg nem lesz szokás nála.
2/4 anonim válasza:
Én is ebbe a hibába estem, már jelölt amikor elvittem ivartalanítani. De utána egycsapásra megszűnt a probléma. :)
Valóban vannak olyan cicák, akik sajnos utána sem hagyják abba, de erre viszonylag kicsi az esély. Arra figyelj, hogy a műtét után már teljesen tüntesd el a szagokat a lakásból, nehogy az ingerelje.
3/4 anonim válasza:
14 hónaposan ivartalanítattam a kandúrom, és teljesen megszűnt nála a jelölgetés.
4/4 anonim válasza:
Mi 1 evesen ivartalanittattuk a nosteny cicankat. Szerencsere eddig nem pisilt az agyra (ivarzas alatt neha osszejott neki) - de most igy ivartalanitas utan ha a parom taskaja ha a foldon van, rapisil (nem csak jelol). Szerintetek ez mitol lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!