Macska panellakásban? Nőstényt vagy kandúrt válasszak? Mikor lehet legkorábban ivartalanítani a kandúrt?
Szerintem majdnem mindegy, de talán inkább nőstény. Azt javaslom, látogass el egy állatmenhelyre. Onnan eleve ivartalanítva kapod a cicát, tehát ez nem gond. Emellett boldogabb életet biztosíthatsz egy kis állatnak :)
A mi cicánk is menhelyi, ráadásul kétéves volt, amikor elhoztuk. Pedig mindenképp kiscicát szerettünk volna, de amikor megláttam őt, szerelem volt első látásra, nem érdekelt, hány éves, hogy nem kiscica. És nagyon jól döntöttünk, mert imádjuk egymást :)
Talán inkább nőstény.
A kandúr mindent összespriccel, meg miegyéb.
Nekem igen csak sok ismerősömnek van cicája így ezen tapasztalatok alapján osztanám meg a következőket:
Általában a nőstény cica nyugisabb még ivartalanítás nélkül is, de hát itt is vannak kivételek. A elhízás ivartalanított cica esetében a kandúrra jellemzőbb, de nőstény cicáknál is előfordul ha benti, mert a mozgása korlátozottabb egy lakásban.
A menhelyen levő cicák nem mindig ivartalanítottak, sokszor ivartalanítási kötelezettséggel hozhatók el.Állítólag a menhelyről kihozott állatok, ha meg szokták az új környezetüket, sokkal jobban ragaszkodnak a gazdijukhoz, az a tapasztalat, hogy talán azért, mert többnyire nehéz körülmények után találtak szerető otthonra, és ezt jobban megtudják hálálni.
Nekem van egy 7 éves nőstény cicám, nem ivartalanított, úgy gondoltam, hogy panelben nem szükséges, mert nem jár ki, és nincs is vele semmi gond,nyugis, bújós, ölben ülős, én vágom a körmeit, mert hagyja, nem válogatós, nem olyan fajta aki össze-vissza ugrál minden felé, és a körmeit kaparófán élezi :-)
Egyébként ha netán valakit érdekelne, szívesen oda adnám valakinek teljes felszereléssel, mert sajnos betegségem miatt nagyon rossz anyagi körülmények közé kerültem, és még a saját magam ellátása is nagy gondot okoz. Csepelen lakom, írj e-mailt, vagy privit ha érdekel, küldök képek.
A menhelyek dugig vannak... Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!