Macska az erkélyen?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, legfőképp a panelcica tulajdonosoktól. Kiszeretném végre engedni a cicámat póráz nélkül is az erkélyre (anélkül nem lehet, mert rögtön ugrana a korlátra) és ennek okán elgondolkoztam hogy miféle hálóval lehetne bevonni a balkon korlát feletti részét. Valakinek van tapasztalata?
Az ablakokon macskabiztos szúnyogháló van. Eleinte még fel is mászott rájuk, de tényleg stabil, és nyitva lehet hagyni neki az ablakot, nem tudja szétszedni a szúnyoghálót.
Viszont az erkélyre ez nem igazán megoldható, ezért oda is szeretnék vmi megoldást... mégiscsak az lenne az igazi, ha oda is kimehetne napozni.
Felügyelettel maximum engedheted. Erős "tyúkhálót" vegyél.
Nagyon kell vigyázni.
A szomszédunk cicája kiesett a 4. emeleti ablakukból, mert nekitámaszkodott/játszott a szúnyoghálóval az pedig valahogy leszakadt (csavarozva is volt nekik). A szomszéd lement kereste 15 percet, majd úgy döntött biztos ellopták...
Lementem, és órákon át kerestem azt a szegény cicát. Párszor játszottam vele, és nagyon megszerettem. Meg kellett találnom. Imádkoztam, hogy ráakadjak.
A tömb másik oldalán a híd alatt bukkantam rá. Nagyon félt, össze volt kuporodva. 5m-re volt egy bolt, gyorsan beszaladtam, vettem neki egy cica kaját csalogatónak, de rá sem bagózott.
Bemásztam érte, és kiemeltem.
A gazdájának még nem szóltam, elszaladtam vele az orvoshoz. Szerencsére nem történt nagyon komoly baja, az egyik foga eltört, és persze a sokk.
Az orvos ledöbbent, hogy a cica megúszta ennyivel.
Bekopogtam a szomszédnak, elmondtam mi történt. Nagyon örült, hogy meglett a cica.
Lehet kapni a trixinek van erkélyre szerelhető cicahálója.
Nézd: [link]
De szerintem valahogy házilag is meg lehet oldani.
Igen, azt tudom h lehet kapni, csak hogy valójában biztonságosak-e, tartósak-e arra lennék kíváncsi.
Én tényleg csak pórázon engedem ki, hiába vagyok ott mint "felügyelet", neki az pár másodperc mire felugrik, már hiába kapnék utána. Nagyon kedves tőled, hogy megkerested, a gazdája meg szégyellje magát... Már jártam én is hasonlókép, a másodikról kiugrott egy cica a szemem láttára, befogtam és én hülye visszavittem a szomszédomnak. Persze másnap megint kint ült a nyitott ablakban... :(
Akár bambuszrolót is kitehettek, ha ügyesek vagytok.
Nekünk már ki is esett, túlélte, 1. emeletről, persze :)
Ha 3.-nál nem laktok magasabban, engedd, hogy felmásszon. Legyél ott vele, ha kiesik, akkor összeszeded. Ez után soha többet nem akar a korlátra menni. Sőt, nekünk egy hétig még az erkélytől is félt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!