Mennyire igaz, hogy a macskák nem az embert szeretik csak a kaja adót?
Szerintem meg igaz ! Azért megy az öledbe , hogy kényeztesd!
Bocs de utálom a macskákat!
Való igaz,hogy a macska szinte kiköveteli magának a törődést,kényeztetést és ezért tűnhet sokaknak csak "érdek"állatnak. De ha azt nézem,hogy az én cicám pl.csak mellettem hajlandó aludni és ha rájön,össze-vissza "puszilgat",szeretget(teli hassal,szóval nem a kajáért teszi)....hát nehezem hiszem el,hogy nem szeret.
A macskának alapvető tulajdonsága,hogy imádni kell...nem azért mert hasznos,hanem mert egyszerűen szép és mert egyszerűen macska...ők ilyenek.
A cica is gazdás, ugyanúgy, mint a kutya. A fő különbség cica és kutyus közt az, hogy a cicának nem lehet parancsolni. Amikor neki kedve van, akkor úgy tesz, de te nem mondhatod meg neki, mit tegyen, míg egy kutyát akkor parancsolsz ki-be, amikor akarsz. A cica elvárja a kiszolgálást, de nem a kajáért szeret. Nem csak akkor dorombol, vagy kedveskedik, ha éhes, tehát a kettő nem függ össze. Szeret, de elvárja a tiszteletet, és öntörvényű.
Ezért szeretem jobban a cicákat :)
Én meg épp ezért utálom. Mit szeressek egy olyan állatban akinek nem tudok parancsolni? :D
Csak a szolgalelkű emberek mondják ezt, hogy azért szeretik a macskájukat mert öntörvényű, azaz azt csinál amit akar. :D
inkább agyenge embereknek kell olyan szolga, mint a kutya...azért nem szeretik a macskákat, mert gyengék, nem képesek elviselni, hogy valaki független.
egyébként, semennyire sem igaz. az enyémet hónapokig tartott megszelidítenem, nagyon vad volt, pedig adtam neki enni...most már velem alszik, néz utánam, ha elmegyek itthonról, és bújik hozzám. és ehhez hónapok kellettek, hiába etettem...aztán, mikor két hétig nem voltam itthon, a tesóm etette, gondozta, tőle még mindig fél, pedig naponta etette...akkor vajon miért nem szereti?
ja,és a kutya mennyire szereti a gazdájátról, pont a kutyák szoktak általában mindenkinek örülni, ugrándozni rájuk, nem csak a gazdájuknak. pl. a barátnőmék yorkieja boldog-boldogtalannal elmenne, aki vinné őt sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!