Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskám vemhes. Milyen...

A macskám vemhes. Milyen "ellőhelyet" készítsek neki? (kinti cica mert anyu nem engedi hogy benti legyen)

Figyelt kérdés

Éjfél (nőstény cica) már 4 éves lesz. Már sokszor ellet de sose tetszett neki az "ellőhely" , pedig van macskás könyvem és a szerint készítettem. ( sötét, csöndes és meleg de néha kicsit hideg van ott) És ilyenkor milyen ételt ne adjunk neki és mit adjunk? (3 hét múlva fog fialni)

Előre is köszönöm! :)

2012. ápr. 20. 13:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, a kérdező apját szidni tényleg túlzás volt, de mindannyian tudjuk, hogy (főleg ilyenkor tavasszal) millió és egy menhely vállal kedvezményes, sőt, sokszor teljesen ingyenes ivartalanítást. Innentől kezdve nem hiszem, hogy a "nem akarok/tudok rá pénzt kiadni" kifogás lenne.

Kérdező! Ha a cicád megellett, keresgélj interneten ingyenes ivartalanítási lehetőségeket a közeletekben, ha nem találsz, akár ide is kiírhatsz egy kérdést, biztosan kapsz majd segítséget :) A cicádnak is jobb, ha ivartalanítva van, komoly betegségektől tudod így megvédeni, és a kiscicáknak sem kell gazdit keresgélni (ami gondolom, a sokadik alomnál már amúgy sem egyszerű).

2012. ápr. 20. 16:39
 12/23 anonim ***** válasza:

Tudom, elnézést! :S

Csak annyira dühít...

Képtelen vagyok elfogadni alternatívaként, hogy van, akinek mások élete nem ér meg 6-8e forintot.

2012. ápr. 20. 21:04
 13/23 TheRakottKrumpli válasza:

A szülők olyanok, amilyenek, sokszor olyan dolgokat tesznek, amitől kiakadhat a "szabadság, egyenlőség, testvériség, peace&love, fairplay" mutatónk, ezzel nem lehet mit kezdeni, nyílván nem az ő ötletük volt, hogy cicát tartsanak.

Nemtudom, hogy a Kérdező mennyi idős, de egy tizen-x éves emberke már könnyedén megkeres ennyi pénzt...nálunk legalább is ez a bevett szokás...

2012. ápr. 21. 07:52
 14/23 anonim ***** válasza:
Igen tudom, de a kérdező segítséget kért, inkább segítsünk:)
2012. ápr. 21. 09:22
 15/23 A kérdező kommentje:
Hogy hova ellet? Leg elsőnek a sziklakertbe de át tettük egy kényelmes ládába. Másodszorra a fűbe onnét is átkellet tennünk. A többit már nem tudom. De amikor utoljára fialt akkor láttam hogy folyt a magzat vize vagy nem tudom milye és akkor kibéleltem neki egy ládát.
2012. ápr. 22. 14:21
 16/23 A kérdező kommentje:
*Legelsőnek
2012. ápr. 22. 14:21
 17/23 anonim ***** válasza:
szerintem ha megint bizonságtalan helyre ellik, át kell tenni őket. A kinti cicák általában jó helyet találnak a kicsiknek, eldugják őket. De sziklakert és a pázsit pont nem a megfelelő hely. Mi egy sima karton dobozba tettül őket egy régi plédre. De a kinti cicánk mindíg a szalmapadláson ellik, azokat ott szoktuk hagyni.
2012. ápr. 22. 14:28
 18/23 anonim válasza:
Hiába csinálnál nem fog odaelleni.Maga választja a helyét.Az enyém egy zsák szalma közé ellett.
2012. ápr. 22. 16:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért ír mindenki úgy, mintha a kérdező terve az lenne, hogy megölik a kiscicákat? Épp hogy megfelelő helyet keres nekik! Nem írta egy szóval sem, hogy eddig nem tudták elajándékozni a kiscicákat és ezért megölték őket, úgyhogy felesleges olyanokat írni, hogy "az ivartalanítással életeket menthettek volna meg". Nekem is többször szültek már a cicáim és mindig lett gazdájuk a kiscicáknak, rengeteg helyre fel lehet tölteni képes hirdetést, plakátot is ki lehet tenni a környéken, nem kell világvégének felfogni a dolgot.

Ha már úton vannak, örülni kell nekik, nem sopánkodni, hogy de jó lett volna, ha meg sem tudnak foganni.

Kérdezőnek: Csak azt tudod csinálni, amit írtál te is, hogy a szülés előtt közvetlenül tedd a dobozba, így miután megszülettek, valószínűleg már ott fog maradni. Ha esetleg áthordja a kiscicákat máshova (nekem az egyik cicám az ágyamra hordta fel őket, egy másik még nagyon régen a pihe-puha dobozból egy kosár LEGO-ra pakolta szegény kiscicákat folyamatosan), akkor ne hagyd magad legalább 5x-10x pakold vissza őket a dobozba, kb az 5.-6. visszapakolás után nekem feladták és onnantól fogva ott maradtak a kényelmes dobozban végig.

2012. ápr. 22. 23:50
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak azt nem értem hogy adok neki tejet vagy tejfölt akkor megeszi és másnap is adok neki és akkor már nem eszi meg. És helyette adok neki más ennivalót .
2012. ápr. 23. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!