Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan kergessen el a macskáma...

Hogyan kergessen el a macskámat? Néha már nagyon idegesítő. Azt tom hogy ha tasolok akkor magijed de van még valami más megoldás is?

Figyelt kérdés
2009. jún. 20. 13:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
jaj már valaki megszólot nem vagyok kiváncsi a lepontozó véleményedre normális eberek véleményét vámom én igenis szeretem a macskám és nem fogok megválni tőle sorolhatnám hogy ki az allatkínzó...
2009. jún. 21. 10:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Bizony, a cicát is meg lehet tanítani arra, hogy mit szabad és mit nem. Ha az én cicám valami olyasmit csinál, vagy oda akar menni, ahova nem szeretném, akkor mélyebb figyelmeztető hangon vagy a nevét mondom, vagy azt, hogy fúj. Ezt megtaníthatod vele úgy is, hogy miközben mondod, egy icipicit meghúzod a fülét (nem véresre rángatásra gondolok, még csak nyivákolni sem fog) vagy egy ruhadarabbal meglegyinted a popiját. Egy idő után megtanulja.

A másik megoldás hogy hozzászoksz és nem foglalkozol vele. Az én cicám is egyfolytában tanulás közben zavar. Én fekve szeretek tanulni, fogom a könyvet, ő meg mindig felmászik a mellkasomra és áll a könyv előtt vagy lefekszk, de a lényeg hogy eltakarja. Ezt azért csinálja, mert szeret a közeledben lenni. Eleinte engem is nagyon zavart de már megszoktam. Kicsit fentebb emelem a könyvet, ő alszik, nem zavar, én pedig tanulok.

Én azt nem szerettem régebben, amikor az éjszaka kellős közepén felébresztett a dorombolásával, lefeküdt a fejem mellé és elkezdte a nyakamat "dagasztani". Az egy dolog, hogy szétkarmolta a nyakam, de aludni sem hagyott. Most már ez sem zavar, sőt megnyugtat. Lekekszik, elkezdene dagasztani én pedig megfogom a mancsát, és a tenyeremben dagaszt. Még kellemes is, már nagyon imádom. :)

Szóval csak hozzáállás kérdése. Ha úgy fogod fel, hogy ez aranyos tőle és nem az a célja hogy direkt megzavarjon, akkor lenyugtatod magad és már nem is lesz olyan irritáló.

2009. jún. 21. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!