Macskaszőr hullás esetén valóban jó megoldás a kozmetikus?
Nem, és a lehető legrosszabbat tettél a cicáddal, hogy megnyírtad. Örülj neki, ha ha valaki fel nem jelent állatkínzásért.
Persze, hogy retteg és remeg, mert az ösztönei azt sugározzák felé, hogy jön a hideg, a tél, neki pedig nincs védeleme. Csak képzeld el, hogy milyen lenne, ha valaki az összes téli meleg ruhádat kidobná, kiverné az abalakokat a lakásban, elvenné a meleg takaródat - mennyire félnél? Én nagyon!
Az én macsekom sziámi-perzsa keverék, iszonyú sok vékony pihe szőrrel, ami középhosszú, de nagyon tömött. Télen olyan a bundája, mintha plüsscica lenne.
Rendszeresen kell a bundáját kefélgetni - van erre egy spec. tök egyszerű kesztyű: drótszálakkal a másik olalán -, különben hamar behány.
Ha ennyire nem bírod a szőrt, miért nem tartsz olyan cicát, amelyik echte kopasz? (olyan fajta)
Ja és a másik, amit kifelejtettem, de fontos: a macskám mellett rendszeresíteni kellett a ragacsot. Bármelyik DM-vagy háztartási boltban kapható, egy műanyag foganytyú és rajat cserélhető tekercs, amelynek ragadnak a lapjai, és ezeket le lehet hőzni, ha már elhazsnáltad.
És sokat kell porszívózni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!