Miért kell a macskákat puszilgatni?
Jó, hát te így szereted, más meg úgy szereti... és??
Ne haragudj, közöd nincs hozzá, hogy mások mit és hogyan csinálnak, és hogy tartanak-e panelban macskát.
A te életedben is biztos vannak olyan dolgok, amiket mások szerint nem úgy kéne.
Tenyleg, hiszen ezelott az allatnak az udvaron volt a helye, jo az ma is! Fenenek kell nekunk elektromosag, kedves kerdezo igazad van! Kerlek, gyujts lampast, es a geped kapcsold ki.
Amugy, azert kell puszilgatni, mert egy tisztan tartott macska bundaja annyira finom, mint a legjobb szormebunda. Csak nem kell hozza megolni semmit.
Panelban nem tartani macskat - az allattartas engedelyeezeset anyagi helyzethez kotned?
Es ha az allatnak kinzas a panel, gyereket miert tarthat az ember panelba? Vagy az mar nemszamit?
*Cynical*
AZ a különbség, hogy régen az állatokat praktikussági okokból tartották, (kutya házat őriz, macska egeret fog), ma is van, aki ezért tartja, van aki azért mert egy házhoz hozzá tartozik, meg szokás, na ez a legrosszabb kategória, van aki meg kifejezetten szeretett kis kedvencnek veszi, nem véletlen alakult ki a kifejezés: társállat. Nyilván másként állnak hozzá, így sose fogják megérteni, hogy a másik miért és hogy kezeli az állatot.
Érdekes, de én úgy tapasztaltam, hogy a puszilgatósok egyenrangú társnak, gondolkodó állatnak tekintik a kedvencüket, minden helyzetben. Nem fogják eldöngetni a hátát, mert a büdös dög, felkukkantott az asztalra, nem csapják ki az ajtón kiabálva, ha bepisilt, meg komoly dilemma az állat kényelme is míg a nyaralást tervezik, nem csak mellékes. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, azokkal kapcsolatban, akik szeretik, szeretik, de kimérten tartják az "illő" távolságot az állattal, azok hajlamosabbak adott helyzetben lekezelni is őket olyan kérdésekben, mint az érzései, hangulatai, de túlértékelni őket, és ordítani, és túlzásokba esni, ha mer olyat csinálni, ami nem engedélyezett neki.
Nem kell puszilgatni, de semmi kivetni való nincs abban, ha valakinek ez jól esik.
Senkinek sem kell puszilgatni a amcskákat ez opcionális. Viszont:
Számomra egy állat családtag, és teljesen egyenlő velem! Én is állat vagyok ( méghozzá rendszertanilag főemlős, azon belül Hominidae család). Csak sokkal fejletteb az agyam, így alakult az evolúció során. Az én egyik "hibám" meg pl az, hogy nincs tapetum lucidum a szememben és nem látok éjjel, de a macskák viszont igen, ők ebben jobbak mint én... Ilyen okkal, hogy "mert állat" én sem lehetnék bent a házban, sőt senki a világon...
(Mellesleg egy bkv-busz kapaszkodóján több a kórokozó, mint egy macskán vagy kutyán.)
Ki mondta hogy kell? xD
Én szoktam, szegény néha elég büdi de akkor is kap sokat; nem birom ki nagyon aranyos, kis picike:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!