Miért kell a macskákat puszilgatni?
Régen nagyon sok olyan szabály volt, amit meg sem tudtak magyarázni, csak öröklődött generációkon keresztül. Kedvencem: evés közben magyar ember nem beszél, vagy: vizet leves után nem iszunk. MIÉRT? Hadd igyak már, ha szomjas vagyok, és hadd beszélgessek már a családommal vacsi közben, mikor végre együtt a család...
Na ez az "állatnak udvaron a helye" is ugyanennyire elavult szabály, és ha megkérdezem, hogy miért, nem tudnál rá korrekt választ adni. Max: azért, mert ezt mondták régebben is.
... még annyit hozzátennék, hogy természetesen szobatisztaságra nevelhető állatokról beszélek, egy kecskével én sem feküdnék az ágyba (mondjuk megpuszilom azt is :)), de a macska pl. abszolut tiszta, jó illatú, én imádom a fejét puszilgatni. Felnőtt asszony vagyok, se nekem, se más hasonló gondolkodású embernek, akit én ismerek, nem lett még baja attól, hogy megpuszilt egy állatot.
Olyan gyerekeket viszont sorra visznek az orvoshoz, akit a széltől is óvnak, állathoz közel sem mehet, mert "elkap valamit", vagy megharapja.
Én ezeken a szülőkön jókat szoktam derülni, a gyerekeket viszont sajnálom, mert az állat rengeteg dologra megtanítja őt, és nagyon-nagyon jó őket szeretni, nagyon sok szeretetet adnak - nem érdekből, hanem ösztönösen.
Elég érdekes a Kérdező hozzáállása, akaratlanul a nagymamáméra emlékeztet. Megindoklom, hogy én miért tartom házban a cicám.
Szóval gyerekkorom óta rengeteg macskám volt, de alig érték meg a 2 éves kort. Autó elütötte, kutyák megölték, szomszéd akaratlanul is megmérgezte, ellopták, lehetne ezt még folytatni. Most van egy gyönyörű perzsamacskám, valakinek még egyhavi fizetésénél is többet ér. Nem nehéz kitalálni, mi lenne vele kinnt egy idő után.
Ennyit erről, a kérdés az volt, hogy miért "kell" puszilgatni. Nem kell. Egyáltalán. Én puszilgatom, mert jól esik és tiszta. De nem tudom, miért kell ennyire túlragozni a témát.
(Jah, és nem "elborult agyú öregasszony" vagyok, hanem egy bőven 18 év alatti állatbarát.)
az én magykámnak a füle nem zsíros a szeme nem csipás(mert ki szoktam tisztítani)
a hónalja nem büdös(ő nem ember)
és a hátsóját nem szokták megpuszilni
de egyébként tényleg ki mondta hogy kell?
és aztán jösz a példáddal, hogy te szereted az állatokat, meg mittomén... és akkor mivan? mások nem puszilgathatják meg azt aki olyan mint egy családtag? én mindig puszilgatom őket és mikor volt perzsa cicám olyan jó volt belefúrni a fejem a bundájába. :D
de sosem értem az ien kérdéseket, a kérdezők azt várják hogy mindenki elgondolkozzon az ilyen kérdésen és ne puszilgassa többet a háziállatát vagy mi?:"D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!