Szeret az állat, akit tartasz.
Szerintem ez már jó.
Én a macskáimat nem 'védem' annyira mint mások.
Kint vannak egész nap, harcolnak, horgásznának a tóból (de csak beleesnek :D), folyamatosan nyávognak, de nem durrannak ki a sok, mellesleg nem prémiumos táptól.
Egy cica bent alszik, többiek (3 másik) kint.
Ez is csak azért alszik bent, mert olyan agresszív, hogy szétkaparja a szúnyoghálót, ha nem engedjük be.
Szerintem annyi elég, hogy szeretnek az állataid, te is szereted őket, és látod rajtuk hogy boldogak.
Szerintem meg attól,ha az adott állatnak az életkörülményeinek megfelelő helyet biztosítasz.Hidd el sokszor ez a legnehezebb feladat.
Sokan itt követik el a legnagyobb hibát.
Pl: Vegyük a halakat. Sokan 50 literes akváriumba belepréselnek 30 féle halat,mert az olyan szép.VAgy 50 literes akváriumba belerak 4 aranyhalat mert gyönyörű.Csak éppen a halak nem érzik jól magukat ott.
Vagy vegyünk egy hüllőt.Sokan vesznek Leguánt,vagy kaméleont,és bepréselik egy kisebb terráriumba,holott mindkettőnek elég nagy helyre lenne szüksége.De nem megoldható,mert akkor elfoglalja a terrárium a fél szobát.De a kicsi terráriumban is olyan szépek..Csak az állat nem él megfelelően.
Vagy vegyük a kutyát.Vesznek kutyákat,mert olyan divatos lett kutyát tartani.De nem képesek a megfelelő mozgást biztosítani neki,nem képesek sokan a kötelező orvosi ellátást biztosítani neki.Sok helyen csak kint van a kertben,de sosem sétáltatják..
Nagyon kevés felelősségteljes gazdi van.
1.ami elengedhetetlen:SZERETED az állatodat
2.biztosítod neki a megfelelő életkörülményt(egy lakásban is elvan a cica csak kellenek játékok és sok sok törődés,de az a kintieknek is )
3.Ha beteg nem ide írsz kérdést hanem elrohansz vele orvoshoz.
4.Felfogod,hogy a macska húsevő és sokszor eszik keveset és jó minőségű eledelre van szüksége nem pedig maradék babfőzelékre.
5.Ha jól tartod,szereted és ő viszont szeret az látszik!
Az oltások fontosak. Egyrészt az állat kisebb eséllyel betegszik meg. Másrészt a rendszeres oltás sokkal olcsóbb, mint akár csak egy komolyabb betegség kezelése, szóval anyagilag is megéri.
Az ivartalanítás nem feltétlenül szükséges, de a saját kényelmed érdekében igen, mert párzási időszakban nehéz bánni az ivaros állattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!