Felelős állattartás? Csak nekem tűnik ez az egész abnormálisnak?
2011. szept. 17. 21:48
1/9 anonim válasza:
És nem csak a macskák témakör van tele ilyennel..
Sablonos, tudom, de minden embernek vissza kellene kapnia azt, ahogyan az állataival bánik. Nagyon kevesen vannak, akiknek nem kellene félniük, ha ez lehetséges lenne..
2/9 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. Neked most az a bajod, hogy emberek aggódnak az állatkáikért?
3/9 anonim válasza:
Elmagyarázom: a kérdezőnek az tűnt fel, hogy az emberek nem az állatorvoshoz mennek, ha az állakájuk megbetegszik (ami normális lenne) hanem szépen lecsüccsennek a gép elé és megkérdezik a többi netezőtől. Érted már?
4/9 anonim válasza:
mert ott van nekik egy lépésre a net, az állatorvos nincs ott náluk a lakásban
attól még, hogy itt kérdezik meg először, elvihetik állatorvoshoz
5/9 anonim válasza:
pedig volt már rá példa hogy nem vitték el. Az egyik kérdezőnek el is pusztult a macskája. Azt is közzétette. Ennyi buta ember van.
6/9 anonim válasza:
Az állatorvos helyett GYK mellett szerintem igencsak idetartozik az is, hogy -tisztelet a kivételnek- az esetek nagy részében ezek a "mi a baja" kérdések abból erednek, hogy lövésük sincs a "felelős állattartóknak" arról, hogy az állat, amit megvesznek, nem csak annyiban különbözik a plüssállatoktól, hogy néha eszik, pisil, és kakil. Az igényeiknek, szokásaiknak utána sem néznek, azt sem tudják, hogy mit kezdjenek az állattal, és csodálkoznak, hogy vajon mi történhetett az akármilyen fajtájú állattal.
7/9 anonim válasza:
A szóismétlésért bocs, nem így terveztem a mondatot eredetileg:) De azt hiszem, érthető így is:)
8/9 anonim válasza:
A felelős állattartásnak része kéne hogy legyen, hogy nem fogadunk el tanácsot ekárkitől. Ha beteg a gyerek, akkor sem a tescoban kezdek informálódni a szembejövőktől, hanem felhívom anyámat, aki már engem úgy-ahogy felnevelt, vagy felhívom az orvost, mert annak meg ez a munkája. Az állatokkal kapcsolatban valamiért ez nem egy kialakult viselkedésforma, akármilyen hülyének hiszünk, ha gyakorikérdéseken válaszol, és nem ugatják le elegen. Ami meg gáz, akárhonnan is nézzük.
9/9 anonim válasza:
Hát lehet, hogy egy kietlen helyen lakik, és egyszerűbbnek tűnik a neten tanácsokat kérni, de szerintem ez inkább a fillérb.aszás iskolapéldája. Miért nem hívja fel telefonon bármelyik állatorvost ezzel a "mi baja lehet" kérdéssel? Megmondom: azért mert az állatorvos azt válaszolná, hogy ez itt nem a telejósda, ő nem tud távdiagnózist felállítani, vigye be vizsgálatra, az meg ugye pénzbe kerül. A szegénység nem szégyen, de akinek nincs annyi pénze sem, hogy egy váratlan betegség vagy baleset miatt orvoshoz tudjon a kis kedvencével fordulni, az inkább nevelgessen tevét a neten, komolyan. A szeretet nem arról szól, hogy néha megsimogatjuk, de végignézzük, amíg szenved és meghal, mert nem tettünk félre vésztartalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!