Ha elütök egy kutyát, de nem viszem orvoshoz feljelenthetnek? Csak mert a kutyáért a gazdája a felelős (kivéve persze kóbor ebek).
úgy értettem,hogy el tudnál képzelni egy olyan szitut,ha szemtanú vagy:elüti a kutyát,elhajt és kihívod a rendőrséget?
Ha ugyanez egy emberrel történik,rendőr,mentő jön jobbik esetben és kap az ipse még pluszot cserbenhagyásos gázolásért.
Az elsőnél meg simán kiröhögnének...
szerintem lehetne rendőrt hívni, hiszen ez állatkínzásnak is minősülhet... hiszen a sorsára hagyott egy szenvedő állatot és ez egyértelműen ütközik az állatvédelmi törvénnyel.
azt nem hinném, hogy a rendőrök kijönnének helyszínelni, de feljelentést szerintem lehetne tenni, ha veszi a szemtanú a fáradtságot és bemegy az őrsre.
Ismeretlen tettes ellen tehetsz feljelentést.Kb ez lesz az első kérdése a rendőröknek : Lett-e anyagi kár az autóban ? Ha összetört a kocsi akkor a kutya gazdájával (már ha van neki) szépen kifizettetik a kárt és kész , ügy megoldva.Nem tudom miért nem hiszitek el hogy ilyesmivel nem foglalkozik a rendőrség...
Sajnos tárgyként kezelik a kutyákat ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!