Ha elütök egy kutyát, de nem viszem orvoshoz feljelenthetnek? Csak mert a kutyáért a gazdája a felelős (kivéve persze kóbor ebek).
Dehogyisnem foglalkozik vele a rendőrség.Nem tudom,te hol laksz,de nálunk Szegeden kijönnek az elütött kutyához!
Kérdező: Én úgy tudom,ha elütsz egy kutyát,el kell vinned orvoshoz,azután, ha meglesz a gazdája,neki kell térítenie az orvosi költségeket, mivel nem ügyelt megfelelően a kutya biztonságára.Ha meg kóbor kutya, akkor a menhely fogja téríteni. Ha nem viszed orvoshoz, igen, fel lehet jelenteni.
Nem beteg kérdés ez...Állatbarát vagyok,de már bennem is felmerült,mi lenne ha elütnék egy kutyát.Mai világba nem könnyű kipengetni 30-50 ezret idegen kutya műtétjéért...
Van néha mázlija az embernek.
Én ugyan nem elütöttem, hanem az utcánkban találtam sérülten egy erdélyi kopót évekkel ezelőtt. Elvittem az orvoshoz, aki a mosdatás után megtalálta a fülében a tetoválási számot (akkor még nem volt chip), megröntgenezte a sérült lábát és adott egy számlát. Hétvégén volt, hétfőn felhívtam a meoet, ahol a tetkószám alapján azonnal közölték a gazdi nevét, címét, telefonszámát és már jöttek is érte és kifizették a röntgen árát.
Ha majd egyszer eljutunk oda, hogy minden kutyában lesz chip, akkor nem lesz gond, hogy kinek kell fizetni az állatorvost.
Jézus Mária.........
utszán = utcán!!!!
felellösség = felelősség!!
ahejett = ahelyett!!
Először azt hittem csak elírta, de mikor megláttam, hogy ahejett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!