Káros a cica egészségére a kimérős táp?
whiskasból egy 4 kilós macskának kell kb 100-120 gr( legalábbis valamelyik ilyen marketing táp csomagolásásn olvastam, hogy 110 az ajánlott)
míg egy ugyanekkora macseknak pl acana tápból( amiben nincs gabona, szója, van viszont hús, zöldség/gyümölcs a rostok miatt, és gyógynövények) kb 60gram az ajánlott adag, mellette kell neki víz (meg amit külön finomságként kap, de nem létszükséglet neki). Vagyis ha etetem 1 hónapig whiskassal meg kozerv táppal a cicámat az ugyanannyiba kerül, mint pl az acana 1 hónapra( a saját macskám példáján számolva) és sokkal egészségesebb ez a táp.
a "marketing" tápokban (meg szerintem sok kimérős is ilyen, a royal canin biztos nem olcsó kimérve sem) 4% hús van csak a többi színezett gabona meg marhavér! nem túl jó arány egy ragadozó állatnak...
Szerintem, ha csak nem munkanélküliek a szülők, akkor próbáld őket rávenni, hogy legalább keverve kapja a kimért és minőségi tápot...gondolom te is eszel gyümit meg halat, nem mekis hamburgeren élsz, ami nem túl egsézséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!