Meddig bírja visszatartani egy felnőtt kutya? (persze
anélkül, hogy szenvedne vagy káros lenne az
egészségére)
kibírja,de ha van módod,szerezz be neki egy alomtálcát,benne kisállat-alommal,akkor nem kell vesebajt kapnia a rendszertelen sétáltatás miatt,nyugodtan pisilhet.
2010. febr. 17. 16:14
2/14 A kérdező kommentje:
ja igen, azt hagytam még le, hogy kicsi korában ügyesen a kutyapelusra pisilt amíg nem lehetett levinni. Teszek le neki most is, nem gond, de ha már szobatiszta, akkor is (ha nagyon kell neki) rá fog menni a pelusra? Vagy hogy tanítsam meg neki, hogy ha nem vagyunk otthon, nyugodtan menjen rá?
szerintem simán kibírja mindenféle károsodás nélkül... az én kutyám is kibírja... reggel jól lemozgatom, utána alszik még valaki nem ér haza:)) ha itthon vagyunk akkor sem akar előbb lemenni, pedig, ha szól leviszem! reggel megyünk le 9kor, du. este 5-6 fele, meg késő este 10-11 fele.
2010. febr. 17. 16:26
a pelus nem az igazi,azért az almot javasoltam,mert az jobban hasonlít a kinti környezetre,nem zavarja meg annyira. az a baj,ha egyedül van és unalmában iszik ,akkor gyakrabban kell pisilnie. a szukáknak amúgy is gyakrabban kell. de azért ki fogja bírni.
2010. febr. 17. 16:30
A kutya nem szokik alomra(fölöttem írónak).
Amúgy kutyás táborban volt egy németjuhász velem egy házban, az reggel hajnali 5-6 óra között már nyüszítve rohant ki a gazdival pisilni(kan) és a ház előtt már el is végezte a dolgát. Az én ugyanakkora szuka belga juhászom meg 8-9 ig lustizott velem és utána is volt hogy lementünk és nem is pisilt rögtön, csak fél-egy óra múlva. pedig ő itthon kinti kutya, a nj meg otthon is benti.
2010. febr. 17. 16:33
a yorkim reggel 8tól délután 4-ig simán kibírja. Mondjuk ritka eset, hogy ilyen sokáig egyedül maradjon, de amúgyis kibír 8 órákat, hiszen napi 3x megyünk le!
2010. febr. 17. 16:36
Ha a kutyád már leszokott az alomról/pelenkáról és szobatiszta, csak stresszt okozna neki és összezavarnád, ha újra pelenkára akarnád szoktatni. Lehet, nem is sikerülne egykönnyen. Fölösleges és mindig rossz érzései lesznek, ha a a pelenkára kell majd mennie. Ezt nem csak én mondom, hanem komoly szaktekintélyek is. Nyugodt lehetsz, nem lesz probléma 8-9 óra, ettől nem megy tönkre a veséje még. Viszont mielőtt elmégy ilyen sok időre otthonról, ne adj neki enni, inkább este!
A gond akkor van, ha valaki 12 órákat dolgozik és ilyenkor nincs aki levigye a kutyát. De az emberek nagy része 8 órában dolgozik, ami 9 óra távollétet jelent és a kutyák döntő többsége addig otthon van és visszatartja. Tehát nem kell aggódnod és fölösleges a pelenkával a kutyádat összezavarnod.
2010. febr. 17. 16:37
2010. febr. 17. 16:39
több idős nénihez járok segíteni,a kiskutyáik mind alomra pisilnek,mert max. egyszer bírják naponta megsétáltatni őket. de szerintem se ez az ideális megoldás,csak mondom,hogy bizony rámegy a kutya is gond nélkül.
2010. febr. 17. 16:44
Én azt gondolom, nem azzal van a baj, ha kicsi kortól alomra van szoktatva egy kutya. Ismerek ilyet, nem egyet, aki kölyök kortól almos/pelusos és így is maradt. Ők nem jönnek zavarba ettől. De egy olyan kutyát, amelyik már egyszer leszokott a pelenkáról és az utcán végzi a dolgát, nem lenne helyes visszaszoktatni a pelenkára. Az ilyen kutya mindig stresszelne a wc-zés körül. Esetleg csak idős korában, mikor már inkontinenssé válhat és járni alig bír.
2010. febr. 17. 16:51
Kapcsolódó kérdések: