Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A gyógyszerek károsak a halak...

A gyógyszerek károsak a halak egészségére? Hagynak nyomot a halak szervezetében?

Figyelt kérdés
Amikor betegek, természetesen kapnak gyógyszert, 90 % meg is szokott gyógyulni. De ezek az anyagok benne maradnak a szervezetükben? Vagy idővel "kiürülnek"? Megint kezelem őket, és azon gondolkodtam hogy akkor most az egészségeseket feleslegesen "mérgezem"?
2011. ápr. 18. 19:45
 1/8 gfero ***** válasza:
miért folyamatosan betegek?mekkora akvárium milyen halak,szűrő fűtő van,csinálsz hetente részleges vízcserét,mivel eteted,milyen betegségük volt, mivel kezelted menyi ideig?
2011. ápr. 18. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Marad a szervezetükben gyógyszermaradvány.Azok a halak sosem lesznek olyanok mint voltak.
2011. ápr. 18. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:
dehogy nem lesznek .egy sikeres kezelés után még évekig elélhetnek.
2011. ápr. 18. 20:00
 4/8 A kérdező kommentje:
A körülmények szerintem rendben vannak, csak annyi, hogy fertőzött csigákat vettem. Előtte nem volt gond. De megírom: 80 liter, fény, fűtés, szűrés, levegőztetés, növények, ma vettem fát csak még nem tettem bele mert áztatom, vízcsere is van minden hétem kb 30-40%, nincs túltelepítve mert a "felesleget" eladtam ill elajándékoztam. De érdekelne a kérdésre a válasz, ha valaki tudja, köszi előre is :)
2011. ápr. 18. 20:00
 5/8 A kérdező kommentje:
A betegség uszonyrothadásra emlékeztető valami volt, de gyógyulnak már...nem folyamatosan betegek amugy.. de azért érdekelt,mert azon agyaltam, hogy most feleslegesek mérgezem a többi egészséges halat a 2 miatt, akiken kijöttek a tünetek. Ja, azt elfelejtettem, fagyasztott eledellel etetem őket, meg Tetra lemezessel.
2011. ápr. 18. 20:04
 6/8 gfero ***** válasza:
nem írtad le hogy mivel kezelted menyi ideig? de ha van hová karanténba rakni azt a 2 halat jó lenne de a többieknél is csináld végig a kezelést mert kiújulhat a betegség.a kezelés alatt ne etesd a halakat és a hőfokot tekerd 28-ra.nincs az szűrődbe aktívszén mert azt ki kell szedni kezelés alatt ha nem tetted meg
2011. ápr. 18. 20:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Most kezdtem a kezelést, 2. nap, Saporexel. Ezt ugy ajánlották...szerencsére segíteni ahogy észrevettem, adtam egy kis kaját hogy láásam, akarnak-e enni, mert először nem volt étvágyuk. Most van. Csak egy kis lemezest kaptak, de többet akkor még pár napig nem kapnak. Aktívszén nincs, és mindjár feltekerem a melegítőt. Köszi a segítséget!
2011. ápr. 18. 20:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van egy hal kibír 1-2 kezelést, de én nem hiszem hogy olyan sokkal többet. Főleg a kisebbek hullnak el előszőr. A nagyobbak, öregebbek valamivel strapabíróbbak.

Kezelés alatt pl nem etetsz, csak gyógyszerezel, a betegésg legyengíti, aztán még a gyógyszer ie lehet mégjobban, ezért utána érdemes jó minőségű kajával eteni őket, akár fagyasztott illetve élő kajával is, hogy hamarabb visszanyerjék az erejüket, fel tudjanak épülni és újra fittek legyenek.

Fontos, hogy sose legyen túltelepítve az akvárium, mert különben mindig lesznek újabb betegségek.

A természet megoldja hogy ne legyen túl sok hal összezárva, még akkor is ha te folyamatosan veszed az új halakat és pakolod bele.

Szóval a kevesebb jobb, mint a több, még ha neked ránézésre nem oly dekoratív, akkor is.

2011. ápr. 18. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!