Ez normális, hogy falun csak úgy földhöz csapkodják az újszülött kiscickat?
Én is falun lakok, nem ezért mondom, de az idősebbeknek ez szerintem normális. Nem is tudják, hogy ez bűn.
Na szóval szeretnék egy kiscicát, ezért elmentünk egy rokonomhoz, akinek vannak macskái és megkérdeztünk vannak-e kicsik? Erre nevetve azt mondta, hogy 2 órája vitték el őket a dögtelepre. És ez máshol is így van. Azt mondják menjek ki az utcára és fogjak egy macskát, mert úgyis annyi van.
ha nem kinozzák a macskálat, hanem gyorsan megölik öket, akkor nem bün,
csak embert ölni bün
Ez nálunk is megszokott, pedig én megyeszékhelyen élek...
:( én sosem tudnám megtenni. De tényleg sok a kóbor cica.
De amit neked mondott az ismerősöd... hát azért ez kegyetlenség.
Nekem egyszer barátnőm mondott ilyet. Találkoztunk, kérdeztem miújság erre nevetve újságolta, hogy most születtek meg a kiskutyák, de a mamája kitekerte a nyakukat.
Hát nem volt semmi, hogy ott voltak a lépcsőn a halott kiskutyák, gondolhatod... meg se mertem szólalni, sírni se tudtam hirtelen hazajöttem és bezártam az ajtót és nem is beszéltem barátnőmmel sokáig. Persze ez nagyon régen volt, még gyerek voltam...
De szerintem ez szörnyű!!!!
Azt még meg tudom érteni, hogy sok embernek ez nem jelent olyan nagy gondot, muszáj velük valamit kezdeni és ezt látja jónak... attól még lehet valaki jó ember, és sajnálhatja őket. De hogy szinte még büszke is legyen rá, hát az műár sok!!!!
Én sosem tudnék ilyet tenni. Olyan kis aranyosak, nem tudnám bántani őket.
Nekünk 2x születtek cicáink, de mindig megtartottuk őket. (Bár egyszer egy kan macska megfújtotta őket.) És elajándékoztuk a kicsiket, és később az anyacica elment a megmaradt fia miatt. Most 4 házzal arrébb lakik egy öregnéninél, a fiú cicát meg elütötte az autó.
Ha lenne macskám fiú kellene és Acanával etetném, oltatnám, de csak kint lehetne, de félek, hogy őt is elütnék. És nem is olyan könnyű cicát találni. :-D Ez végülis nem baj, mert legalább nincs nagy szaporolat.
Egyébként, aki a cicákat megölte annak van még egy németjuhásza, akinek tiszta vér, seb az egész bőre, a fülét vakarja meg minden. Megkérdeztem mi történt vele, erre azt mondta, hogy bolhás, de már kapott gyógyszert.
Ezt rosszabbul vettem, mint a macska ölést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!