Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lyuk van a macskám fején,...

Lyuk van a macskám fején, holnap délutánig nincs doki!? Többi lent!

Figyelt kérdés

kandúr cicám fején dudor volt, azt hittük, csak rovarcsípés.

kifakadt. oké, kicsit gennyedzett, túléli...összecsomósodott a szőr is, betadinoztam...

mára (3. gennyedzős nap) nagyon csomós lett a szőre, és elképesztően büdös, konkrétan kaki vagy dög szaghoz tudnám hasonlítani.

levágtam a szőrt, szépen békében tűrte, ült az ölemben.

még nem vágtam le teljesen, mert most látom, hogy lyuk van a fején, és leválik a bőre!

leírhatatlan, undorító, durva.

látszólag semmi baja a macskának!!! ez a legfurább az egészben!!!

mi az isten nyila lehet ez???

holnap reggel nem tud elvinni senki a rendelőbe, délután pedig bizonytalan időre jön szerelő, tehát csak imádkozni tudok, hogy a drága édesanyám komolyan vegye, hogy lyukas a macskám feje... (én már akkor mondtam, hogy nézessük meg, amikor a borsónyi dudort megéreztem...)

tehát mondom, a macskán nem látszik, hogy szenvedne!!! ez a legfurcsább! tök szokásosan viselkedik.

de közben kb. rothad a húsa...

mit csináljak holnapig???

van valami tippetek?... most nem vágtam le a szőrt, hogy legalább annyi védje a sebet...

szerencsére nem is vakarja...

segítsetek kérlek, ez nagyon durva!!!

2011. okt. 18. 21:35
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
New nagyon simogasd szerintem és minél hamarabb vidd el állatorvoshoz. Ez egy elfertőződött sebtől kezdve, gombán át, valami féregtől kezdve bármi lehet. Abba se lehetsz biztos hogy nem tudod elkapni:S Ha a macskád nem gubbaszt, fényes a szőre eszik és játszik, nem beteg a szeme akkor szerintem megéli a reggelt biztosan:) Én óvatos lennék vele, mert akár valami húsevő baktériumot is összeszedhetett. A sebbe ne nagyon nyúlkálj és moss utána kezet nehogy rühes vagy ótvaros legyen véletlenül és elkapd. Ezt találtam róla. Többnyire kutyákról szól és nem is olvastam teljesen végig, de a legalján a német juhász szerű kutya sebeit nézd meg szerintem. [link] Jobbulást a macseknak:)
2011. okt. 18. 21:54
 12/34 merci93 válasza:
28%
istenem.. mért kell itt ilyesztgetni szerencsétlent???? nem lez semmi baja. macskákál elöfordul basszus! am ne ragaszt le gézzel mert beleragad és késöbb ki kell tépni.... simán vattát áztass át jo alaposan betadinnal és azzal kezeld le. egy pár cseppet bele is csöppinthetsz de mondom azért módjával.
2011. okt. 18. 21:56
 13/34 anonim ***** válasza:
82%
A 21:54 vagyok. Tedd bele egy dobozba és utaztasd el:) Túléli szerintem és legalább te is megnyugszol:)
2011. okt. 18. 21:57
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Drukkolok nektek!
2011. okt. 18. 22:04
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
hát ha még tudok segíteni,akkor vegyél léci holnap neogramonn,és tetrán kenőcsöt.A tetrán kenőcs antibiotikumot tartalmaz,a neogramon segíti a seb gyógyulását.Az én macskámnak tenyérnyi felületen gennyes volt,aztán lejött a bőr,és csak a hús látszott.Nem hittem hogy meggyógyúl,de idővel sikerűlt.Persze állatorvos javasolta ezt,nem én találtam ki.Írj ha van valami,és ha vettél kenőcsöt.
2011. okt. 18. 22:41
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
21:41 vagyok.még azt szeretném mondani,hogy a cicának ez nagyon fájhat,de ne kössd be.Ne tegyél rá betadint.Fültisztítóval kennd be jól,elősször a neogrammal,majd a tetrán kenőccsel,egy nap 3szor
2011. okt. 18. 22:45
 17/34 anonim ***** válasza:
Bocs nem 21:41 hanem 22:41 voltam.
2011. okt. 18. 22:46
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha a cicák verekednek és pl megkarmolja az egyik másikat, akkor tályog képződhet, ami egy gennyes dudor. Akkor veszélyes ha nem fakad ki. Most, hogy kifakadt vágd le a szőrt rendesen (ne csak egy kicsit) majd visszanő. Ilyenkor óvatosan nyomogasd meg a seb mellett, hogy jól kijöjjön a genny (tudom, hogy gusztustalan) és mosd ki gyakran betadinnal. Ha lehet ne engedd ki a házból. Adjál neki 1-2 kanál jobb minőségű joghurtot a normál kajája mellé, és vidd állatorvoshoz. Ő valószínűleg ad majd neki antibiotikumot, ezért kell a joghurt, hogy segítsen neki mellékhatások nélkül feldolgozni az injekciókat. Pár nap múlva fürdesd meg (bár ez lehet hogy most sem árt) mert a szagok csak így fognak eltűnni. A miénknél ez volt a kezelés módja, de ez csak tanács. Állatorvos mindenképp kell. Majd meséld el mire jutottatok.
2011. okt. 19. 09:24
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
22:41 vagyok.Az én macskámba kullancs volt,és mikor kiszedte az állatorvos azért lett neki gennyes.Aztán kifakadt.A többi fennt....
2011. okt. 19. 10:07
 20/34 A kérdező kommentje:

sziasztok!

nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

tegnap este figyeltem a cickót, és szerencsére játszik, eszik, alszik, dorombol...

csak az a furcsa, hogy ha kifakadt, miért tudom levenni a bőrt? (szó szerint.)

nagyon remélem, hogy nem én vágtam le!!! de akkor össze-vissza karmolt volna... na meg csak lehet érezni a különbséget, hogy szőrt vagy bőrt vágok...

annyira nyávogott reggel, hogy ki akar menni, hogy kiengedtem... csak utána olvastam, hogy ne engedjem...:(

rájöttem, hogy a biciklis megoldás nem jó, mert a nyakamba kellene akasztani a kutyatáskát, amiben a macska van macskahámban... a macska van vagy 4 kiló, és annyi kilométeren keresztül öngyilkosság lenne... ráadásul elég nagy emelkedők vannak.

szóval meggyőztem az édes jó anyukámat, hogy 4-re vigyük be a dokihoz...

ha visszaértünk, írok, hogy mi lett!!!

tényleg köszönöm a segítségeteket, tegnap azt hittem elájulok a látványtól... de látom, hogy őt nem nagyon zavarja (???!!!), tehát akkora katasztrófa nem lehet...

de mindenképpen megmutatom a dokinak, mert nyilván amúgy bele is pusztulhatna...

2011. okt. 19. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!