Vot már ilyened? Ma a haldokló kiscicát vittem a kezembe
és beeharapott az ujjamba.
Mekkora galibát tud okozni egy ilyen dög...Irány a doki! Most rögtön! Biztos van ügyelet! Nem xaroznak, beoltanak és kész. Ennyi.
2011. szept. 28. 23:28
Ha dagadt,akkor már genny van benne, ez pedig kisebb műtétet és kórházat jelent. Vagy ha nem lépsz, temetőt. Igenis ma is bele lehet halni a vérmérgezésbe, ugyanúgy, mint a veszettségbe. Azonnal irány az ügyelet.
2011. szept. 28. 23:37
13/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az aggodásokat és a válaszokat,de még csak az ujjhegyem dagadt,mert reggel,amikor megharapott,azonnal forro vizbe tettem,és nyomtam,mint állat a vért kifele,aztán dél körül már 1 centis fehér duzzanat volt,akkor megint nyomtam a vért ki és megint forro vizbe,most még mindig csak az ujjhegyem dagadt,csak lüktet ezerrel.
Ui: 25 éve nem láttam orvost,amugy a macskára immunis vagyok,mert gyerekkorom óta betegesen szeretem őket és annyira közel engedem magamhoz őket,hogy immunissá váltam feléjük.Ezt nem a harapásra mondom,de egyenlőre a lüktetésen kivül semmi.Azért köszönöm,csak tudni akartam volt-e másnak is?
Jól van. Ne hallgass ránk. De ha esetleg reggelre azt vennéd észre, hogy üszkösödik a kezed, akkor gondolj arra, hogy MI előre szóltunk...
2011. szept. 29. 00:01
15/27 D4RK_W4MP1R3 válasza:
Čn is imádom a macsekokat ^^ A sajátjaimmal együtt is alszok ;3 Am pŕromat is megharapta egy kiscica múlthčten čs semmi baja, pedig mi nem nyomorgattuk az ujját, csak lealkoholoztam 70%os patikai alkohollal...de csak fájt neki, meg pici seb volt az ujjŕn.
ui.: ha macska veszčlyes lenne, mi mŕr halottak lennčnk xp
2011. szept. 29. 00:09
Apámat is megharapta a macska, és csúnyán bedagadt. Injekciót kapott, meg antibiotikumot. Biztos ami biztos, menj el orvoshoz. Amúgy engem a ló harapott meg, mert piszkálta egy másik, és visszakapott, gondolván, hogy én is piszkálom. Nem mentem vele orvoshoz, és lám még megvagyok idestova 6 éve, de azért menj csak el a dokihoz!
2011. szept. 29. 00:35
Baromira mindegy,hogy kinek a macskája és mennyire ismered.Gondolom nincs mikroszkópikus látásod a macskád testébe.Lehet,hogy egyszer megúsztad,de nincs garancia arra,hogy többször is sikerülni fog.....
2011. szept. 29. 08:10
Nehogy vérmérgezést kapj!!
Vagy már az van... orvos!!!
2011. szept. 29. 10:15
19/27 A kérdező kommentje:
Ugy néz ki nem dagad tovább,már nem is lüktet,val ezt is megusztam.Egyébként 18 éve meg egy 100-as rozsdás szögbe léptem,nem picit,akkor is forró viz volt azonnal és vér nyomkodás,azt is megusztam orvos nélkül.Lehet a forró viz tud valamit,vagy az immunrendszerem erős? Nem tudom,csak azt,hogy a bacikat meg kell kapni,hogy a védetség kialakuljon.A nagyon sterilek jobban ráfázhatnak.
A macska harapása a 2. legveszélyesebb? Ezt erősen kétlem! A kutyáknak pl 3x annyi baci van a szájukban :/ De tény ami tény: orvos
2011. szept. 30. 02:03
Kapcsolódó kérdések: