Ha valaki macskát tart a lakásban, nem fél, hogy belemegy a macskaszőr az ételbe?
Nem tehetsz semmit ellene, vag megszoksz, vagy megszöksz.
Vagy megbarátkozol a gondolattal, hogy macská(ik) vannak, vagy még sok problémának nézel eleibe.
Ugyanis óhatatlan, hogy belekerül a szőr, persze nem csomókban, de mivel száll, belekerülhet. Megértem, ha Te ezt nem tudnád úgy kezelni, mint ők, de nem tehetsz ellene semmit:(
Az én cicám uralja az egész házat, szóval bemehet a konyhába is. De mi még sose találkoztunk a szőrével az ételben.
Persze ő se ugrik fel se az étkező asztalra, se a konyha pultra. És természetes hogy mindenki macska simogatás után kezet mos. Sose volt ezzel gondunk. Igazából eddig a pillanatig ez a lehetőség eszembe se jutott :)
Az én egyik exemnek is volt macskája, aki ráadásul hosszú szőrű is volt, és ő is benti cica. Ott se találkoztam az ételben szőrrel soha a 3 év alatt.
Engem sokkal jobban zavart, hogy megengedték neki, hogy a tiszta törülközőkre feküdjön. És az összes törülköző folyton tele volt macska szőrrel, na ettől én is undorodtam. Pedig nagyon nagy macska barát vagyok.
Hát, ha "csak" ennyi, akkor ne aggódj, nem kapsz semmi betegséget a macskától. Ezek a cicák ápolt, gondozott, oltott, féregtelenített cicák, feltételezem, ha szobacicák. Tisztábbak, mint némely ember.
Szóval ne aggódj. Azt, hogy bent vannak, majd megszokod:)
Vallom, hogy kár azon pörögni, mi minden juthat bele az ételbe, de ettől függetlenül persze az alapvető higiénés szabályokra persze oda figyelek.
Tényleg kár, mert nagyon sok mindent eszel meg a boltból vásárolt, akárcsak szimpla kenyérrel v. péksüteménnyel is.
Volt alkalmam egy pékségben pár éjszakát eltölteni ismerős révén, na ne tudd meg mit láttam ott. Jobb esetben egér, rosszabb esetben patkány rohant át a kelesztőbe éppen betolt kenyereken pl. Vagy a másik eset amikor a földről összesöpört lisztet borították bele a dagasztóba. Ebből kiindulva el sem merem képzelni, hogy a többi élelmiszer gyártása során mik történhetnek.
Ezekhez képest egy macskaszőr nem gáz és attól még egy egészséges immunrendszerű ember nem lesz beteg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!