Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha valaki macskát tart a...

Ha valaki macskát tart a lakásban, nem fél, hogy belemegy a macskaszőr az ételbe?

Figyelt kérdés
Mert óhatatlanul hullik a szőre, és ahol a macska minden szobába bejáratos,pl.a konyhába,ott simán belemehet főzés közben,nem?
2011. szept. 11. 19:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk két cica van,nem mehetnek be a konyába mi ahogy bemegyünk kézmosás és nem lesz semmi baj.Lehet rendet tartani csak akarni kell:)
2011. szept. 11. 19:25
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Nem félek. Ilyen bátor vagyok. :)
2011. szept. 11. 21:46
 13/25 anonim ***** válasza:
52%

Nem tehetsz semmit ellene, vag megszoksz, vagy megszöksz.

Vagy megbarátkozol a gondolattal, hogy macská(ik) vannak, vagy még sok problémának nézel eleibe.

Ugyanis óhatatlan, hogy belekerül a szőr, persze nem csomókban, de mivel száll, belekerülhet. Megértem, ha Te ezt nem tudnád úgy kezelni, mint ők, de nem tehetsz ellene semmit:(

2011. szept. 12. 08:35
 14/25 anonim ***** válasza:
84%

Az én cicám uralja az egész házat, szóval bemehet a konyhába is. De mi még sose találkoztunk a szőrével az ételben.

Persze ő se ugrik fel se az étkező asztalra, se a konyha pultra. És természetes hogy mindenki macska simogatás után kezet mos. Sose volt ezzel gondunk. Igazából eddig a pillanatig ez a lehetőség eszembe se jutott :)

Az én egyik exemnek is volt macskája, aki ráadásul hosszú szőrű is volt, és ő is benti cica. Ott se találkoztam az ételben szőrrel soha a 3 év alatt.

Engem sokkal jobban zavart, hogy megengedték neki, hogy a tiszta törülközőkre feküdjön. És az összes törülköző folyton tele volt macska szőrrel, na ettől én is undorodtam. Pedig nagyon nagy macska barát vagyok.

2011. szept. 12. 10:40
 15/25 anonim ***** válasza:
84%
nálunk a lakás egyterű, időnként beleszáll...kiveszem, időnként az én hajam is beleszáll, mitől kéne rettegni? Nem méreg csak szőr!
2011. szept. 12. 22:04
 16/25 A kérdező kommentje:
köszi a sok választ! én nem is csak magától a szőrtől félek, hanem hogy elkapok vmi fertőzést a macskától. Annyi ilyet hallani. Van ez a toxoplazmózis betegség,igaz hogy az terhes anyáknál,van,de akkor is. Nekem is az a véleményem,hogy háziállatnak nem a lakásban a helye.
2011. szept. 13. 11:16
 17/25 anonim ***** válasza:
81%

Hát, ha "csak" ennyi, akkor ne aggódj, nem kapsz semmi betegséget a macskától. Ezek a cicák ápolt, gondozott, oltott, féregtelenített cicák, feltételezem, ha szobacicák. Tisztábbak, mint némely ember.

Szóval ne aggódj. Azt, hogy bent vannak, majd megszokod:)

2011. szept. 13. 11:21
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
nálunk bemehet a cica a konyhába, de se a konyhapultra se az asztalra nem engedjük felugrálni (persze ez nem jelenti azt, hogy nem próbálkozik amikor nem figyelünk). de én az ebédben eddig még csak a mamám hajával találkoztam (de azzal rendszeresen :D) a cica szőrével nem. én nagyon szeretem a cicámat, szoktam puszilgatni is a fejét, oldalát ami ugye szőrős és még mindig élek :D pedig elviekben még allergiás is vagyok rájuk...csak hát az állatszeretetem győzött nem az allergia :))))
2011. szept. 25. 03:23
 19/25 hell-ikon ***** válasza:
100%

Vallom, hogy kár azon pörögni, mi minden juthat bele az ételbe, de ettől függetlenül persze az alapvető higiénés szabályokra persze oda figyelek.

Tényleg kár, mert nagyon sok mindent eszel meg a boltból vásárolt, akárcsak szimpla kenyérrel v. péksüteménnyel is.

Volt alkalmam egy pékségben pár éjszakát eltölteni ismerős révén, na ne tudd meg mit láttam ott. Jobb esetben egér, rosszabb esetben patkány rohant át a kelesztőbe éppen betolt kenyereken pl. Vagy a másik eset amikor a földről összesöpört lisztet borították bele a dagasztóba. Ebből kiindulva el sem merem képzelni, hogy a többi élelmiszer gyártása során mik történhetnek.

Ezekhez képest egy macskaszőr nem gáz és attól még egy egészséges immunrendszerű ember nem lesz beteg. :)

2011. szept. 25. 09:58
 20/25 anonim ***** válasza:
09:58 ez nekem ismerős mese, te egy éjszakai műszakban ezeket nem láthattad ,csak kitaláltad ,vagy mesélték, az ilyen gyárakban a köjál kötelező rágcsáló irtást hajtat végre és ezt ellenőrzi is (boltokban is), a ki ömlő liszt az elképzelhető, lehet, sajnos vannak igénytelen emberek aki a közterületre viszi a kutyáját piszkítani, és utána ott hagyja na az ilyen képes be lapátolni az ember társai kenyerébe, már mint aki ott hagyja a k.piszkot, én is hallottam egyéb legendákat de ha bele gondolsz nem biztos ,hogy igaz!!! talán ennyire még nem el vetemülttek az emberek!
2011. szept. 25. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!